Dablin – Nova Godina 2020

Dablin - funtravel.rs
Dablin - funtravel.rs
Dablin - funtravel.rs

Dablin – Nova Godina 2020

Upoznajte prestonicu Irske!

5 dana/ 4 nocenja

Dablin... Prestonicu Irske republike, još ne tako davno su nazivali „kućom za siromašne“ ili „pospanim gradom“. Danas od svega toga nema ni traga. Pun života Dablin nosi epitet „glavnog grada smaragdnog ostrva“. I nema dileme: polovina cele zemlje je prekrivena zelenim lugovima. U prirodi ima mnogo nijansi zelene a simbol države je i zeleni list deteline.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Dablin – Nova Godina 2020

Dablin – Putovanje avionom – 5 dana/ 4 nocenja – Termin polaska: 30.12.2019.

Dablin... Prestonicu Irske republike, još ne tako davno su nazivali „kućom za siromašne“ ili „pospanim gradom“. Danas od svega toga nema ni traga. Pun života Dablin nosi epitet „glavnog grada smaragdnog ostrva“. I nema dileme: polovina cele zemlje je prekrivena zelenim lugovima. U prirodi ima mnogo nijansi zelene a simbol države je i zeleni list deteline. Dablin je vrlo komforan i stari grad, bez solitera, koji se prostire na obalama reke Lafi. Osnovali su ga Vkinzi u 9. veku a van gradske teritorije pronadjeni su ostaci naselja starijeg od egipatskih piramida. Svega je bilo tokom njegove duge istorije. U 17. veku je postao engleska kolonija a samostalnost je stekao tek 1926. godine. U samom centru je crkva Svetog Patrika izgradjena baš na mestu na kom je legendarni svetac krstio stanovništvo. Glavna gradska ulica je O’Konol strit, više puta rušena i obnavljana a lavirint oko Templ bara je postao mesto sa desetinama restorana, pabova i luksuznih prodavnica.

Dablin – Nova Godina 2020

1. dan 30.12.2019. BEOGRAD – MINHEN- DABLIN – Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.15 h. Poletanje aviona za Minhen (let LH 1723) u 13.15 h. Sletanje u Minhen u 14.50 h. Nastavak putovanja za Dablin u 15.45 h (let LH 2518). Sletanje na aerodrom u Dablinu u 17.15 h. Po završetku pasoške kontrole, transfer do hotela, smeštaj u hotel,
slobodno vreme i noćenje.
2. dan 31.12.2019. DABLIN – Doručak. Posle doručka polazak na poludnevno razgledanje Dablina. Obilazak Glavne pošte, gde je 1916. godine proglašena nezavisnost Irske. Nastavak obilaska do poznatog Triniti koledža, koji je uz univerzitet najprestižnija visoka škola zemlje, osnovana 1592. godine koji su pohađali Oskar Vajld i Semjuel Beket. Obilazak crkve svetog Patrika, najlepše u Irskoj. Po legendi je izgrađena pored izvora gde je svetac krstio
lokalno stanovništvo. Kasnije je crkvu proslavio Džonatan Svift u svom romanu „Guliverova putovanja“. U nastavku razgledanje Ginis (Guinness) pivare koja je osnovana davne 1759. i koja je, ujedno, i najposećenija
atrakcija Dablina. Stare mašine svedoče o spravljanju čuvenog crnog piva, tu su i nekadašnji reklamni posteri, originalne flaše.. Po završenom obilasku Ginis pivare povratak u hotel, priprema za doček Nove godine ili
slobodno vreme. Noćenje.
3. dan 01.01.2020. DABLIN –VIKLOU PLANINE –GLENDALOH – DABLIN – Doručak. Slobodno vreme za odmaranje, samostalno istraživanje Dablina ili odlazak na fakultativni celodnevni izlet prema grofoviji Viklou, poznatoj kao Bašta Irske, u kojoj se nalazi antička dolina Glendaloh sa dva jezera ledene vode, gornjim i donjim. Put do doline interesantan je ne samo po čudesnim pejzažima već i po arheološkim prostorima i ostacima starih naselja i manastira. Tu je i jedan od najlepših parkova Irske, Pauerskort. U njegovom centralnom delu je fontana „Triton“, a okolo nekoliko tematskih vrtova od kojih se po lepoti izdvajaju Italijanska i Japanska bašta. Obilazak ovih izuzetnih vrtova. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan 02.01.2020. DABLIN Doručak. Slobodan dan za istraživanje Dablina i kupovinu suvenira. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.
5. dan 03.01.2020. DABLIN – FRANKFURT – BEOGRAD Doručak. Posle doručka napuštanje soba i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje aviona za Frankfurt u 17.55 h (let LH 981). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 20.55 h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.50 h (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.40 h. Kraj programa.

Dablin – Nova Godina 2020

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Minhen – Dablin – Frankfurt – Beograd
 • Transfer: aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi noćenje/doručak
 • Panoramsko razgledanje Dablina.
 • Sve neophodne ulaznice (Triniti koledž, katedrala Sv. Patrika, Ginis pivara)
 • Lokalni vodič u Dablinu
 • Usluge vodiča agencije
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

Dablin – Nova Godina 2020

 • Troškovi vize € 30
 • Fakultativni izleti
 • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi
 • Usluge koje nisu navedene u programu
 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Napojnica za lokalnog vodiča i vozača (€ 20)
 • Obavezan dinarski deo po osobi 1500,00 rsd
Fakultativni izlet: Glendaloh – Pauerskort – celodnevni izlet, ukljucuje autobuski prevoz, lokalnog vodica, ulaznice. Cena 85 eur po osobi. Trajanje izleta oko 8 sati.
Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (tehnički razlozi, vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).

Dablin – Nova Godina 2020

CENA ARANŽMANA: 901 € (759 € + 142 €)

FIRST MINUTE POPUST: 50 €

Obavezan dinarski deo po osobi 1500,00 rsd

Doplata za jednokrevetnu sobu: 190 € (isključivo na upit)

TAČNO IME HOTELA ĆE BITI POTVRDJENO SEDAM DANA PRE POLASKA NA PUT!
VIZA: DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!
Sve pojedinosti o načinu dobijanja vize i potrebnoj dokumentaciji možete dobiti u agenciji.
CENA VIZE: € 30
Viza se dobija za 4 – 6 nedelja
Poslednji rok za predaju dokumentacije za vize je 10. Novembar 2019 godine

Dablin – Nova Godina 2020

 • Cene putovanja su iskazane u evrima.
 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
 • Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Master Card,Visa, Maestro )
 • čekovima gradjana
 • Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se  najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Dablin – Nova Godina 2020

Važne napomene za putovanje:
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,je potrebna viza za ovo putovanje.. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
Opšte napomene:
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti
(vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije
Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency
Organizator putovanja: OTP 18/2012 OT
Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

 

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena