Bolonja – Jesen 2019

Bolonja - funtravel. rs
Bolonja - funtravel. rs
Bolonja - funtravel. rs
Bolonja - funtravel. rs
Bolonja - funtravel. rs

Bolonja – Jesen 2019

Muzej Ferarija – Modena – Ravena – San Marino

5 dana / 2 nocenja

Bolonja je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad najbogatije italijanske pokrajine Emilija Romanja. Prepoznatljiva je po čuvenom bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi, čiju reformu akademskog obrazovanja su prihvatili i naši fakulteti. Bolonju nazivaju i gradom gastronomije, a zbog bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela)

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Bolonja – Jesen 2019

Bolonja – Putovanje autobusom – 5 dana/ 2 nocenja – Termin polaska: 22.08.2019 / 17.10.2019

Bolonja je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad najbogatije italijanske pokrajine Emilija Romanja. Prepoznatljiva je po čuvenom bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi, čiju reformu akademskog obrazovanja su prihvatili i naši fakulteti. Bolonju nazivaju i gradom gastronomije, a zbog bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Odavde potiču špageti bolonjeze i bolonjske lazanje-specijaliteti obožavani u celom svetu. Stari deo Bolonje ukrašen je brojnim srednjovekovnim tornjevima i natkrivenim arkadama duž svih većih ulica, a posebnom lepotom pleni najlepša gradska fontana, Neptunova fontana.

Bolonja – Jesen 2019

1. DAN, ČETVRTAK BEOGRAD – Polazak iz Beograda oko 18h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2. DAN, PETAK BOLONJA – Dolazak u Bolonju u prepodnevnim časovima. Po dolasku pešačko razgledanje grada: Trg Mađore, spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitetski deo grada, Due Torri (dva tornja) – simboli grada, palata Banki, palata Notai, palata Akursio. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel posle 15h. Noćenje. –
3. DAN, SUBOTA BOLONJA – SAN MARINO / RAVENA (fakultativno) – Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativni izlet za San Marino i Ravenu. Vožnja autobusom do San Marina. Jedna iz grupe najmanjih i po mnogima najlepša Republika San Marino smeštena je u sred bajkovitog pejzaža, na planini Monte Titano odakle se pruža fantastičan pogled na okolne doline i obalu Jadranskog mora. San Marino ima izuzetno očuvan stari grad sa brojnim živopisnim uskim i isprepletanim ulicama u kojima možete uživati u kupovini suvenira, lokalnih proizvoda (likeri, vina, čokolade) i šopingovati po izuzetno povoljnim cenama. Po dolasku u San Marino obilazak grada: čuvena tvrđava San Marina, Garibaldijev trg, bazilika Svetog Marina, gradska skupština, Narodna palata… Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Ravenu u popodnevnim časovima. Ravena je bila glavni grad Zapadnog rimskog carstva a u vreme zlatnog perioda izgrađen je veliki broj ranohrišćanskih crkvi koje su ukrašavane najlepšim mozaicima ranovizantijske umetnosti. Ravena je grad na Jadranskom moru, važan industrijski i turistički centar Italije. Po dolasku, obilazak grada: bazilika San Frančesko, mauzolej Gale Placidije (nije predviđen grupni ulazak), Danteov grob, bazilika San Vitale (nije predviđen grupni ulazak)… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Bolonju. Slobodno vreme. Noćenje.
4. DAN, NEDELJA BOLONJA – MODENA / muzej FERARIJA (fakultativno) – Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Modenu i muzej Ferarija. Vožnja autobusom do Modene. Važan industrijski i poljoprivredni centar regije Emilija Romanja, posebno poznat kao rodni grad velikog tenora Lučana Pavarotija. Modenu zovu glavni grad “moćnih mašina” zbog fabrika najpoznatijih italijanskih proizvođača automobila kao što su Ferari, Pagani, Maserati i De Tomaso. Po dolasku u Modenu obilazak grada: piazza Grande i katedrala Modene koja je na UNESCO listi svetske baštine, muzejska palata, gradska kuća… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporučujemo šetnju glavnom ulicom Via Emilia i kupovinu lokalnih proizvoda: testenine, Aceto balsamiko (začinsko – vinsko sirće), čuveni parmezan Grana Padano i šunke iz Parme. Vožnja autobusom do Maranela i odlazak u muzej Ferarija. Obilazak muzeja u pratnji kustosa, gde se nalaze svi najznačajniji automobili, fotografije vozača, pehari svetskih prvaka, laboratorija zvuka i simulatori za vožnju po čuvenim pistama. Više informacija o muzeju: musei.ferrari.com/en/maranello. U poslepodnevnim časovima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi odmora.
5. DAN, PONEDELJAK BEOGRAD  – Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

Bolonja – Jesen 2019

 • prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
 • smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni, skromni, slatko – slani)
 • razgledanje Bolonje u pratnji vodiča
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja

Bolonja – Jesen 2019

 • putno zdravstveno osiguranje
 • individualne troškove – nepomenute usluge
 • boravišnu taksu 1,5 evra evro po danu / po osobi, plaća se na recepciji hotela
 • fakultativne izlete
FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 pax za realizaciju):
 • SAN MARINO / RAVENA 35 evra / 25 evra (deca do 12 godina),
 • MODENA / MUZEJ FERARIJA (uključena ulaznica) 40 evra/ 30 evra (deca do 12 godina)
NAPOMENA Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

Bolonja – Jesen 2019

PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE
TERMIN PUTOVANJA
HOTEL
CENA ARANŽMANA
SPECIJALNA CENA
22.08 – 26.08.2019.
3*
109 evra
85 evra
17.10 – 21.10.2019.
3*
109 evra
85 evra do 20.08.
UPLATA PO SPECIJALNOJ CENI VAŽI DO NAZNAČENOG DATUMA U TABELI
DEVIZNI DEO IZ TABELE SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE
 • doplata za 1/1 sobu 40 evra (isključivo na upit)
 • doplata za dodatno sedište u autobusu 50 evra (isključivo na upit)
 • dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana
 • dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana
 • ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz
transfer iz UŽICA, ČAČKA – doplata 20 evra / minimum 8 putnika 
transfer iz KRAGUJEVCA, BATOČINE – doplata 20 evra / minimum 4 putnika
transfer iz ZRENJANINA – doplata 20 evra / minimum 4 putnika
transfer iz NOVOG SADA – doplata 10 evra / minimum 4 putnika
transfer iz VRŠCA – doplata 2500 dinara / minimum 8 putnika

Bolonja – Jesen 2019

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno najkasnije 7 dana pred putovanje
 • platnim karticama VISA, MAESTRO, MASTER CARD
 • na rate čekovima bez kamate, 40% avans, poslednja rata 2 meseca nakon putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu – čekovi se deponuju u agenciji najkasnije 7 dana pred putovanje
 • putem administrativne zabrane na 4 mesečne rate

Bolonja – Jesen 2019

OPIS SMEŠTAJA – OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA SU INFORMATIVNOG KARAKTERA
Hotel 3* Nalazi se u Bolonji. Hotel ima aperitiv bar, restoran. Sobe su u 1/2 i 1/2 +1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sa TWC, TV… Doručak je kontinentalni – skroman, slatko – slani. TAČAN NAZIV HOTELA BIĆE POZNAT NAJKASNIJE 7 DANA PRED PUTOVANJE.
MOLIMO VAS DA SE PRE ZAKLJUČENJA UGOVORA O PUTOVANJU UPOZNATE SA PROGRAMOM PUTOVANJA I POSEBNIM NAPOMENAMA KOJE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA, KAO I OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA.
PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 990000031306 OD 25.01.2019. GODINE – ROK VAŽENJA 25.01.2020. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 300000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA
PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU
AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA
ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA
POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA
Ovlaceni agent prodaje: Fun Travel Agency
Organizator putovanja: OTP 26/2010
Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena