Biseri Jordana – Nova Godina 2020

Biseri Jordana - funtravel.rs
Biseri Jordana - funtravel.rs
Mrtvo more
Biseri Jordana - funtravel.rs
Aman
Petra
Jordan
Ulaz u Petru
Jordan
Mrtvo more

Biseri Jordana – Nova Godina 2020

Akaba – Wadi Rum – Petra – Madaba – Nebo Mrtvo more – Aman – Dzeras – Adzlun

Novogodisnja vecera u pustinji i svi izleti ukljuceni u cenu!

Biseri Jordana…  Biblijske priče, izgubljeni gradovi, Lorens od Arabije samo su neke od asocijacija na Jordan, malu zemlju na Bliskom Istoku, oazu mira i jednostavnih srdačnih ljudi. Drevni “grad u steni” Petra najmanje 2500 godina stara prestonica Nabatejaca, pustinjski pejzaž Wadi Rum, nezaobilazno brdo Nebo, legendarno mesto Mojsijeve smrti, arheološka otkrića sa zapadne obale reke Jordan, samo su neke od brojnih znamenitosti kojima obiluje ova, svakako jedinstvena zemlja.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Biseri Jordana – Nova Godina

Biseri Jordana – Putovanje avionom – 9 dana/ 8 nocenja – Termin polaska: 29.12.2019.

Biseri Jordana…  Biblijske priče, izgubljeni gradovi, Lorens od Arabije samo su neke od asocijacija na Jordan, malu zemlju na Bliskom Istoku, oazu mira i jednostavnih srdačnih ljudi. Drevni “grad u steni” Petra najmanje 2500 godina stara prestonica Nabatejaca, pustinjski pejzaž Wadi Rum, nezaobilazno brdo Nebo, legendarno mesto Mojsijeve smrti, arheološka otkrića sa zapadne obale reke Jordan, samo su neke od brojnih znamenitosti kojima obiluje ova, svakako jedinstvena zemlja. Kraljevina Jordan je danas moderna zemlja mnogobrojnih antičkih i biblijskih lokaliteta, koji uvek iznova privlače pažnju i bude interesovanje za vremena legendi, mitova, proročanstava. Prirodna blaga, Crveno i Mrtvo more obeležavaju granična područja zemlje, dok unutrašnjost obiluje starim gradovima, mestima isprepletenim arapsko-hrišćanskim uticajima.

Biseri Jordana – Nova Godina 2020

1. DAN
BEOGRAD – ISTANBUL
2. DAN
ISTANBUL – AKABA
3. DAN
AKABA – WADI RUM – doček nove godine
4. DAN
WADI RUM – PETRA
5. DAN
PETRA –MADABA-PLANINA NEBO-MRTVO MORE
6. DAN
MRTVO MORE –AMAN
7. DAN
AMAN-DŽERAŠ-ADŽLUN-AMAN
8. DAN
AMAN – AKABA
9. DAN
AKABA – ISTANBUL – BEOGRAD

1. DAN BEOGRAD – ISTANBUL – Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 18.30h. Let za Istanbul kompanijom Turkish Airlines (TK 1084) u 20.25h. Sletanje u Istanbul u 00.10h po lokalnom vremenu i nastavak putovanja za Akabu.

2. DAN ISTANBUL – AKABA – Nastavak putovanja za Akabu kompanijom Turkish Airlines (TK  818) u 01.25h. Sletanje u Akabu u 03.10h po lokalnom vremenu. Po dolasku u Akabu, završetka carinskih formalnosti i preuzimanja prtljaga transfer do hotela i noćenje. Nakon doručka, slobodno vreme u Akabi za individualne aktivnosti i odmor. Večera i noćenje.

3. DAN  AKABA – WADI RUM – Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotela i vožnja ka jednoj od najlepših i najprostranijih pustinja u Jordanu, Wadi Rum. Po dolasku u Wadi Rum, adrenalinska vožnja džipovima po pustinji u trajanju od 2 sata i obilazak najpoznatijih mesta u pustinji. Wadi Rum je 2011. godine upisan na UNESCO listu svetske baštine kao prirodno i kulturno dobro. Najstariji dokazi o ljudskim naseljima na ovom području su stari preko 12.000 godina. Ovaj predeo je poslužio i za snimanje mnogih filmova od kojih su najpoznatiji Lorens od Arabije, Ratovi Zvezda, Crvena Planeta, Prometej, Marsovac, Transformersi, Aladin. Odlazak do kampa i smeštaj. Novogodišnja gala večera i zabava. Noćenje u kampu.

4. DAN  WADI RUM – PETRA – Doručak. Nakon doručka napuštanje kampa i polazak na celodnevni izlet u Petru, jedno od sedam svetskih čuda ili kako se još naziva “izgubljeni grad”. Pre dve hiljade godina Petra je postala prestonica Nabatejskog carstva. Grad je bio toliko slavan da se jedan od njegovih kraljeva, Aretas IV, čak spominje u Bibliji. Prirodno bogatstvo ovog područja na divan način se kombinuje sa profinjenom kulturom i arhitekturom Nabatejaca, koji su ostavili svoje pozorište, hramove, fasade, grobnice, manastire i ulične puteve od ružičasto-crvenih peščara. Nije ni čudo što je UNESCO stavio Petru na svoju listu svetske baštine… Po dolasku u Petru ulazimo u Sik (Siq), duboku i usku klisuru gde se nalazi najpoznatiji spomenik „Al-Khazneh – the Treasury“. Upravo ovde su snimane scene filma “Indiana Jones i poslednji krstaški pohod “ Za ovaj izlet savetujemo da ponesete udobnu obuću i laganu garderobu s obzirom da je sam kanjon dugačak oko 4km. Nakon posete Petri, odlazak u hotel. Večera i noćenje.

5. DAN  PETRA –MADABA-PLANINA NEBO-MRTVO MORE – Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i vožnja do naselja Madaba koje se nalazi 30km jugozapadno od glavnog grada Amana. Madaba je najpoznatija po svojim vizantijskim mozaicima, posebno po velikim mozaičkim mapama svete zemlje vizantijskog doba. U Madabi se nalazi jedna od najspektakularnijih crkava širom sveta, crkva Svetog Đorđa u kojoj se mogu videti i mozaici iz Svete Zemlje. Nakon razgledanja, nastavak putovanja ka planini Nebo, mesto odakle je Mojsije posmatrao obećanu zemlju. Obilazak Mojsijevog groba i memorijalnog kompleksa. Nastavak vožnje prema Mrtvom moru, najniža tačka na zemlji, njena površina i obala je 423 metra ispod nivoa mora. Imaćete jedinstvenu mogućnost da se kupate u Mrtvom moru i da iskusite retku plutajuću senzaciju. Transfer do hotela.Večera. Noćenje.

6. DAN MRTVO MORE –AMAN – Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Aman. Panoramsko razgledanje prestonice Jordana i šetnja starim centrom grada. Smeštaj u hotel i slobodno vreme. Večera. Noćenje.

7. DAN AMAN-DŽERAŠ-ADŽLUN-AMAN – Nakon doručka, vožnja do  Džeraša jednog od najbolje očuvanog Rimskog grada u Jordanu. Šetaćemo trgom koji je okružen kolonadom stubova, posetićemo rimsko pozorište i vizantijske crkve. Nakon razgledanja, nastavak putovanja ka Adžlunu koji je jedna od najvažnijih istorijskih regija u severnom Jordanu. Odlazak do Qalat er-Rabad zamka poznatijem i kao kao baza arapskih snaga Saladina, kada je u 12-om veku porazio krstaše. Povratak u hotel u Amanu. Večera. Noćenje.

8. DAN AMAN – AKABA – Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Akabu. Grad je smešten na severnoistočnom delu crvenog mora i najveći je u zalivu. Transfer do hotela u Akabi i slobodno vreme. Večera. Noćenje.

9. DAN AKABA – ISTANBUL – BEOGRAD – Noćni polazak iz hotela za aerodrom u dogovoreno vreme. Let za Istanbul kompanijom Turkish Airlines (TK 819) u 04.05h po lokalnom vremenu. Dolazak u Istanbul  u 07.40h po lokalnom vremenu. Po sletanju u Istanbul, odlazak na turu razgledanja grada sa organizovanim ručkom. Povratak na aerodrom i nastavak putovanja za Beograd, letom kopmpanije Turkish Airlines (TK 1083) u 19.50h po lokalnom vremenu. Sletanje u Beograd u 19.30h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

 

Biseri Jordana – Nova Godina 2020

 • Povratni avio prevoz kompanijom Turkish Airlines (Beograd–Istanbul–Akaba-Istanbul -Beograd)
 • Aerodromske takse u iznosu od 145eur, plaća se uz aranžman. (iznos taksi je trenutan, podložan je promeni, na šta organizator putovnja ne može imati uticajai zavisi isključivo od avio komapnije)
 • 8 noćenja u navedenim hotelima na bazi polupansiona
 • Transferi i autobuski prevoz prema programu
 • Ulaznice za sve lokalitete navedene u programu
 • Džip safari u trajanju od 2 sata u Wadi Rum pustinji
 • Novogodišnja večera u kampu
 • Viza za Jordan
 • Obilazak Istanbula sa organizovanim ručkom
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Lokalni predstavnik na engleskom jeziku
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku

 

Biseri Jordana – Nova Godina

 • Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1990din po osobi.
 • Napojnice za lokalne vozače i vodiče (uobičajene u ovom delu sveta) u iznosu od 35eurpo osobi.
 • Pića uz obroke.
 • Kočije u Petri
 • Putno osiguranje samo za državljane Republike Srbije ili za strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji. Plaćanje u agenciji.
 • Individualni troškovi

 

Biseri Jordana – Nova Godina 2020

 • Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1990din po osobi.

CENA PO OSOBI PO PAKETU U DVOKREVETNOJ SOBI IZRAŽENA U €

HOTELI BR. NOĆENJA USLUGA 1/2

SOBA

I DETE

2-6 god.

I DETE

6-12 god.

ORYX HOTEL 5* – AKABA

2 HB 1.149 € 444 € 879 €
HILLAWI CAMP (deluxe tent) – WADI RUM 1

HB

AMRA PALACE HOTEL 3* PETRA –ili sličan

1 HB
GRAND EAST HOTEL 4* – MRTVO MORE 1

HB

MENA TAYCHE 4* HOTEL – ili sličan

2

HB

                                 DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI  200€

* TREĆA ODRASLA OSOBA U DVOKREVETNOJ SOBI ISKLJUČIVO NA UPIT *

 

Biseri Jordana – Nova Godina 2020

 • PLAĆANJE  JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena.
 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod  gotovinskog načina plaćanja.
 • Platne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina).
 • Preko računa
 • NAPOMENE: Aerodromske takse i avio karte ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana.

 

Biseri Jordana – Nova Godina 2020

 • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
 • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija ExperiencePro Travel zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti   minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja ).
 • Aranžman je rađen na bazi minimum 20 plativih putnika. KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA  ARANŽMANA OD STRANE ORGANIZATORA PUTOVANJA JE 5 RADNIH DANA PRED PUT.
 • Rezervacija je garantovana tek nakon uplate akontacije.
 • Potvrda rezervacije je najkasnije 48h od uplate ( radni dani )
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja).
 • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 30.
 • KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE EXPERIENCE PRO TRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT, USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA.U TOM SLUČAJU ORGANIZATOR JE DUŽAN DA PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

NAPOMENA HOTELI : Hotel je dužan da gostu pruži samo usluge koje su naznačene na vaučeru sa kojim se gost prijavljuje pri dolasku u hotel. Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe. Kategoriziacije hotela su lokalne. Svi posebni troškovi (koji nisu predviđeni programom putovanja), kao i eventualne štete u hotelu plaćaju se direktno na licu mesta. U skladu sa medjunarodnim propisima hotela prijavljivanje u hotel prvog dana boravka je posle 14h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10h. Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima ( zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu), formalan način oblačenja. Organizator putovanja ne moze uticati na poziciju sobe i veličinu kreveta.

Depozit: U nekim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit . Novac se moze ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Prilikom odjave iz hotela (check-out) depozit se vraća. Isti moze biti umanjen za individualne troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: OTP 51/2018

Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

 

 

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena