Berlin – jesen 2018

Berlin – jesen 2018

BERLIN – Burna istorija, spoj starog i novog, jedinstvena energija… to je Berlin. Liberalan, najveći grad Nemačke postao je multikulturno središte Evrope sa velikim brojem studenata i umetnika iz celog sveta,

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Putovanje avionom – 5 dana – 4 nocenja – Termin polaska: 24.10.2018.

BERLIN – Burna istorija, spoj starog i novog, jedinstvena energija… to je Berlin. Liberalan, najveći grad Nemačke postao je multikulturno središte Evrope sa velikim brojem studenata i umetnika iz celog sveta,
megalopolis na sredini kontinenta koji privlači milione posetilaca. Danas Berlin predstavlja jednu novu Nemačku, kakvu svet do sada nije poznavao, veselu, opuštenu i tolerantnu. Veliki priliv kapitala posle ujedinjenja 1989.g. transformisao je Berlin u grad mladih i kulturnu Meku, centar umetnosti, mode, dizajna, multimedija i provoda u kome su obnovljene istorijske znamenitosti zasijale novim sjajem

PROGRAM PUTOVANJA: 

1. DAN – BEOGRAD-BERLIN – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 11.10h Poletanje iz Beograda u 13.10h. Sletanje na berlinski aerodrom u 15.00h. Nakon aerodromskih formalnosti polazak na kombinovano tročasovno pnoramsko razgledanje grada: ostaci berlinskog zida, Aleksanderplac sa TV tornjem, Ostrvo muzeja, vožnja bulevarom Unter den Linden pored Istorijskog muzeja, Opere, Humboldt univerziteta, Biblioteke, Berlinske katedrale, spomenika Fridrihu II do spomen obeležja žrtvama holokausta, Brandemburške kapije i Raihstaga, dalje pored Belvia, Stuba pobede do zapadnog Berlina, njegove najpoznatije ulice »Kudam« i najstarije robne kuće KDW, nazad na istok do futurističkog Postdamer trga, ček-pointa- Čarli… Po završetku razgledanja smeštaj u hotel. Noćenje.
2. DAN – BERLIN – Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti za učesnike putovanja. Fakultativno – jednočasovna vožnja brodom po reci Špreji. Na ovom krstarenju turisti imaju priliku da Berlin vide iz sasvim nove perspektive i upoznaju na drugačiju način. Noćenje.
3. DAN – BERLIN – TROPSKO OSTRVO – Doručak. Slobodan dan u Berlinu za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet na “Tropsko ostrvo”. Jedinstvena turistička atrakcija u Nemačkoj i Evropi, sagrađena na mestu nekadašnjeg hangara sovjetske vojne baze. Izgradnja ovog malog tropskog raja u sred Evrope, podigla je za nekoliko lestvica standarde budućih Aquaparkova. Stalno prijatnih 26◦C, toplo “more”, peščane plaže, tobogani i vodopadi… Poseban šarm ovom malom “tropskom raju” daju kopije građevina sa Balija, Samoe, Bornea i Tajlanda, drveće banana, žbunovi kafe….. Povratak u hotel u Berlinu. Noćenje.
4. DAN – BERLIN- POTSDAM – Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Carski grad Potsdam, jedan od najstarijih gradova Nemačke i centar savezne države Brandenburg. Polazak iz hotela u 10.00 sati. Po dolasku, razgledanje grada: ruski kvart Aleksandrovka sa crkvom Aleksandar Nevski, tipične gradjevine u Holandskom kvartu (18. vek), Nova palata, zatim palata Sesilienhof gde je održana Potsdamska konferencija (susret Trumana, Čerčila i Staljina , jula 1945. godine). Za turiste najatraktivniji je jedan od najlepših evropskih dvoraca Sansusi sa čarobnim vrtovima u kojima je Fridrih Veliki tražio mir i utočište od vladarskih obaveza. Prelazak istorijskog mosta Glinka na reci Havel( do 1989. granica Istočne i Zapadne Nemačke). Ovo je mesto gde su dugo godina obavljane razmene špijuna. Potsdam je zbog svog posebnog kulturnog ambijenta, istoriskog značaja i lepote uvršten na listu UNESCO-a. Povratak u hotel . Noćenje.
5. dan BERLIN-BEOGRAD – Doručak. Transfer na aerodrom. Let za Beograd u 10.45h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 12.35h.

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

 •  Prevoz avionom na relaciji Beograd–Berlin-Beograd
 • Aerodromske takse
 •  Kabinski prtljag dimenzija max 56x45x25cm i težine do 10 kg.
 •  Četiri noćenja sa doručkom u hotelu 4****
 •  Transferi aerodrom-hotel i v.v. u Berlinu
 •  Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča
 •  Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
 •  Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

 • Fakultativni izleti
 • Doplata za čekirani prtljag do 20 kg (u trenutku objavljivanja programa cena je 70 €, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
 • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi
 •  Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • KRSTARENJE REKOM ŠPREJOM – 15 EURA
 • IZLET NA TROPSKO OSTRVO – 90 EURA (TRANSFER I ULAZNICA). Polazak na izlet u 9h ujutru, povratak u hotel oko 19:30
 • POLUDNEVNI (6H) IZLET U POTSDAM SA OBILASKOM JEDNOG OD DVORACA – 65 EURA

(Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika moguća je realizacija izleta uz korekciju cene)

CENA ARANŽMANA: 385335 € + 88 €
Doplata za jednokrevetnu sobu ( isključivo na upit)

Uslovi placanja: 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.

Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

 

SMESTAJ :
HOTEL MARK BERLIN 4****
Hotel je smešten je u elegantnoj stambenoj zgradi u berlinskoj četvrti Šarlotenburg. Nalazi se na 200 metara od poznatog berlinskog bulevara Kurfirštendam u zapadnom delu grada. Urbana atmosfera hotela odražava način
života u Berlinu. Stanica metroa Ulandštrase udaljena je 4 minuta hoda od hotela dok do Spomen-crkve cara Vilhelma, Berlinskog zoološkog vrta i Železničke stanice Zoologišer Garten može se stići pešice za 10 minuta.
Prostrane i moderno uređene sobe sadrže flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini bar, telefon, kupatilo sa tušem I fen za kosu.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE: 
 Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 15 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
 Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja kao i fakultativnog izleta
 Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
 Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
 Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
 Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza za Nemačku.
 Pasoši putnika treba da važe najmanje 3 meseca od datuma povratka.
 Putnik je u obavezi da prilikom putovanja poseduje putno zdravstveno osiguranje za Šengen regiju.
 Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu o propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave. Organizator nije ovlašćen da ceni valjanost putnih isprava i drugih
ličnih dokumenata.

OPŠTE NAPOMENE:
 Organizator zadržava pravo izmene redosleda izvođenja sadržaja programa u zavisnosti od okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za radno vreme lokaliteta i sl.…)
 Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
 U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika Organizator ima peavo da otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre polaska.
 Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
 Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
 Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovasnja smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: OTP 18/2012 OT

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah