Banat Vojvodina 2020

Foto Galerija
Banat Vojvodina - funtravel.rs

Banat Vojvodina 2020

Skripa djerma i bagremov hlad!

Melenci – Novo Milosevo – Srpska crnja – Kikinda – Mokrin – Senta

Banat Vojvodina….. Ovaj put dragim ljudima pošaljite razglednice iz srednjeg Banata. Vojvodina je od davnina bila predeo posebne lepote i sentimenta. Predeo na kome se živi u skladu sa prirodom. Nekada je bila most između Orijenta i Evrope, a danas premošćava Balkan i Srednju Evropu.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Banat Vojvodina / 2 dana – 1 nocenje / putovanje autobusom / vise termina polazaka

Banat Vojvodina….. Ovaj put dragim ljudima pošaljite razglednice iz srednjeg Banata. Vojvodina je od davnina bila predeo posebne lepote i sentimenta. Predeo na kome se živi u skladu sa prirodom. Nekada je bila most između Orijenta i Evrope, a danas premošćava Balkan i Srednju Evropu. Upravo ovo je učinilo da se nekada negostoljubiv, močvarni prostor ljudskim radom kultiviše i pretvori u zemlju ‘leba, suncokreta i vinograda, zemlju ptica, trske, reka i drvenih čamaca, zemlju vetrenjača, konja, salaša i tambure. Vojvodina je ovim motivim inspirisala slikare i pesnike pa su se njeni predeli pronašli u skikama Šumanovića i Konjovića, u pesmama Mike Antića i Zvonka Bogdana. Na ovom putu bićemo u prilici da vidimo vetrenjaču koja kao kakav džin stoji u banatskoj ravnici, da se šetamo obalom slanog jezera, da zamislimo luksuz vojvođanskih dvoraca i dekadenciju plemićkih porodica, da slušamo o pesnicima, slikarima i njihovim muzama, da čujemo kako žive sove i mamuti, da se zabavimo uz begeš, prim i bas prim tambure. Penjaćemo se na tornjeve da sagledamo neizmernu ravnicnu i nakon toga šetaćemo pored, u pesmi opevanih, čamaca na Tisi.

Banat Vojvodina

1. dan putovanja (subota) Polazak iz Užica (Gradski stadion) oko 4.30 časova ujutro, iz Čačka (“Eko“ pumpa na magistrali, prkeoputa Rode) oko 5.30 časova, potom iz Beograda oko 8 časova (Sajam), i iz Novog Sada u 9.30 časova (Žel.stanica/lokomotiva). Putovanje ka Zrenjaninu. Putešestvije započinjemo obilaskom vetrenjače kod Melenaca – džina koji je nekada sa četiri krila i snagom vetra mleo brašno za najukusniju ‘lebac, a danas predstavlja jedinstven spomenik arhitekture. Prvi predah napravićemo u maloj banji Rusandi koja se nalazi u parku borova, bagrema i lipe na obali istoimenog jezera. Nakon kafice sledi šetnja do obale slanog jezera Rusanda koje je, kako meštani kažu, jedini ostatak Panonskog mora. Kratka vožnja do Novog Miloševa. Sledi obilazak nekdašnjeg imanja plemićke porodice Karačonji. U bivšem žitnom magacinu, u tri izložbene sale, predstavljen je život u Banatu u 18. i 19. veku. Nastavljamo vožnju na krajnji istok naše zemlje gde ćemo u Srpskoj Crnji slušati priču o Đuri Jakšiću i najpoznatijem portretu srpskog slikastva, čujvenoj „Devojci u plavom“. Nastavljamo vožnju do Kikinde – banatske prestonice gde najpre obilazimo jedinstven spomenik arhitekture – Suvaču, mlin čije su kamenove pokretali konji, a služio je za mlevenje pšenice, paprike, pa čak i bibera. Nakon toga započinjemo pešački obilazak centra grada kroz koji se upoznajemo sa graditeljskim nasleđem 18. i 19. vek. Sledi poseta Muzeju grada u kome se čuva jedan od najkompletijih skeleta mamuta u Evropi – čuvena Kika. Nakon šetnje, smeštaj u hotel. Slobodno vreme predah. Uveče fakultativni odlazak na organizovanu zabavu gde ćemo se u opuštenoj atmosferi, sa dobrom hranom i kvalitetnim vinima zabaviti uz zvuke tambure. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan putovanja (nedelja) Doručak od 7.30 časova. Odjava iz hotela do 9 časova. Slobodno vreme u Kikindi za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet. Vožnja do obližnjeg sela Mokrin – rodnog mesta Mike Antića i Raše Popova. Mokrin je nadaleko poznat i po Tucanijadi – takmičenju u tucanju Vaskršnjim jajima i Gusanijadi – prvenstvu u borbi gusana. Po dolasku upoznavanje sa istorijom znamenitog sela koje je iznedrila dva pesnika. Razgledanje seoske crkve sa impozantnim barkonim oltarom Teodora Iilića Češljara. Odlazak u etno kuću „Đeram“, vojvođansku oazu mira i spokoja gde vreme stoji a priroda uređuje život. Ručak u divnom ambijentu salaša. Polazak za Sentu. Po dolasku upoznavanje sa istorijom grada, značajnim gradskim ličnostima i arhitektonskim ostvarenjima: zdanje Gradske kuće (obilazak svečane skupštinske sale), spomenik Stevanu Sremcu, spomenik Jovanu Đorđeviću, Gradski park, Senćanska gimnazija… Sledi obilazak spomen – vidikovac Senćanske bitke sa maketom koja prikazuje bitku (dimenzja 2 x 2 metra, sa preko 2000 figura), vojnom opremom iz vremena bitke, autentičnim spisima i geografskim kartama. U prostoriji na samom vrhu tornja, nalazi se i originalni mehanizam sata na tornju. Pogledom sa 50 metara visine doživećemo panoramu Sente oivičenu tokom Tise koja preseca panonski pejzaž. Slobodno vreme za kafu i kolač ili šetnju kejom. Povratak u Beograd i Novi Sad u večernjim satima. Kraj putovanja.

 

Banat Vojvodina

 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio –video oprema)
  1 noćenje sa doručkom (kontinentalni-klasičan način usluživanja) u domu učenika u Kikindi
  smeštaj u dvokrevetne i trokrevetne sobe sa kupatilom (sobe su jednostavno opremljene, uglavnom sa zesebnim ležajevima standardne veličine, i nešto soba sa francuskim ležajem)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča (bez ulaznica)
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja
 • Organizacione troškove

 

Banat Vojvodina

 • Sve ostale ne pomenute usluge
 • Doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 1.500 dinara
 • Opcione, fakultativne, dodatne usluge, ukoliko nisu rezervisane i plaćene u agenciji

Na licu mesta je moguće posebno doplatiti dodatne usluge, ali po sledećim cenama:

 • Izlet u Mokrin sa posetom etno-kompleksu „Đeram“ i ručkom: 2.000 dinara
 • Ulaznice potrebne u Novom Miloševu, Kikindi, Srpskoj Crnji i Senti: 800 dinara
 • Večeru sa tamburašima u autentičnom restoranu u Kikindi: 2.500 dinara

 

Banat Vojvodina

Termini polaska:
 • 4. – 5. 07. 2020.
 • 8. – 9. 08. 2020.
 • 12. – 13.09. 2020. 
 • 10. – 11. 10. 2020.
 • 14. – 15. 11. 2020.

Cena putovanja

Cena paketa dodatnih usluga

4.900,00 din

Za polazak iz Beograda i Novog Sada

4.900 din

Cena paketa dodatnih usluga obuhvata:

 • Izlet u Mokrin sa posetom etno-kompleksu „Đeram“ i ručkom
 • Ulaznice za posetu: Gradskom muzeju i starom mlinu-Suvača u Kikindi, zavičajnom muzeju „Kotarka“ Novo Mileševo, gradskoj kući i vidikovcu u Senti, rodnoj kući Đure Jakšića u Srpskoj Crnji
 • Svečanu večeru sa muzikom u restoranu u Kikindi

6.300,00 din

Za polazak iz Uzica, Cacka i Kragujevca

 

Banat Vojvodina

SLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.12.2020.
 • Platnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.12.2020.

 

Banat Vojvodina

OPIS SMEŠTAJA:

DOM UČENIKA „NIKOLA VOJVODIĆ“ 2*, Kikinda http://dukikinda.edu.rs/usluge/

Dom učenika srednjih škola „Nikola Vojvodić“ je nov, savremeno opremljen objekat, smešten u mirnom delu Kikinde, nedaleko od centra grada. Sobe su raspoređene na tri sprata u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Sve sobe imaju terasu i kupatilo, TV, i klima uređaj. U savremeno opremljenoj kuhinji rade kuvari sa iskustvom i po HACCP standardima pripremaju hranu za goste. Smeštaj raspolaže restoranom, salom za sastanke, sportskim trenima. Na 300 metara od Doma nalazi se „Staro jezero“ sa uređenom trim-stazom, šetalištem, mini golf terenom, stolovima i roštiljima, što ga čini idealnim prirodnim okruženjem za odmor i rekreaciju pored vode. Spomenik prirode „Veliki park“ ili kako ga Kikinđani nazivaju „Blandaš“, naslanja se na Dom i sa uređenom trim-stazom i stoletnim stablima predstavlja pravu oazu za šetnju i opuštanje.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925, Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Organizator putovanja: Licenca broj: OTP 269/2020.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Posetite nasu facebook stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

 

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena