Baltičke zemlje jesenje putovanje 2018

Baltičke zemlje – jesenje putovanje 2018

BALTIČKE ZEMLJE sa posetom Varšavi i Helsinkiju

VARŠAVA – KAUNAS – RIGA – TALIN – BAUSKA (dvorac Rundal) – VILJNUS – TRAKAI (Trakajski dvorac) – HELSINKI

9 dana (8 noćenja sa doručkom u hotelima 3* u Varšavi, Kaunasu Rigi ,Talinu i Viljnusu ) – avionom

Garantovan polazak!!!

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Baltičke zemlje 

Kaunas je drugi grad po veličini u Litvaniji, smešten u njenom središnjem delu. Između dva svetska rata to je bio glavni grad Litvanije. Grad je upravno središte istoimenog Kaunas okruga.

Riga je najveći grad u Baltičkim zemljama i služi kao glavno kulturno, obrazovno, političko, finansijsko, komercijalno i industrijsko središte ovog dela Baltika. Stari grad Rige nalazi se na Uneskovoj listi svetske baštine, jer ima najveću „zbirku“ građevina u stilu secesije („jugendstila“) u Evropi.

Talin glavni je grad i najveće naselje Estonije. Nalazi se na severnoj obali Baltičkog mora, u Finskom zalivu. na oko 80 km južno od Helsinkija. Kao glavni grad Estonije, Talin je upravno, trgovačko i industrijsko središte i važna je putnička luka. Jedan je od najstarijih i najvećih gradova u severoistočnoj Evropi.

Vilnjus je prestonica i najveći grad Litvanije. To je i drugi po veličini grad u Baltičkim zemljama. Vilnjus čini istoimenu opštinu u okviru okruga Vilnjus, koji čini šire gradsko područje, koje sa gradom ima oko 800 hiljada stanovnika.

Stari deo grada Vilnjusa, jedno od najvećih očuvanih gradskih jezgara u istočnoj Evropi, je danas na spisku svetske baštine UNESKOa.

Dan 1 Beograd
1. dan (subota, 6. oktobar 2018.) BEOGRAD – VARŠAVA Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela broj 709 u 14.30 sati. Poletanje za Varšavu u 16.50 sati (let LO 574). Dolazak u Varšavu u 18.25 sati. Varšava, koja leži na reci Visli je od 1596. prestonica Poljske i središte Mazovijeckog vojvodstva. Po dolasku na aerodrom u Varšavi transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 2 Kaunas
2. dan (nedelja, 7. oktobarl 2018.) VARŠAVA – KAUNAS (oko 400 km). Doručak. Polazak za Kaunas koji leži na rekama Njemen i Neris, drugi po veličini grad Litvanije i duhovni centar zemlje. Po dolasku, obilazak pešice istorijskog centra Kaunasa: zamak iz 13. veka, gradski trg sa većnicom iz 15. veka, katedrala, jezuitski manastir, Napoleonova kuća, predsednička palata… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

Dan 3 Riga
3. dan (ponedeljak, 8. oktobar 2018.) KAUNAS – RIGA (oko 270 km). Doručak. Polazak za Rigu, najveći baltički grad, prestonicu i glavnu luku Letonije, u blizini ušća Daugave u duboki Riški zaliv. Stari deo Rige, sa preko 800 građevina u stilu secesije (jugendstila), proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Obilazak istorijskog centra grada pešice: Nacionalna opera, Spomenik slobode, zamak nemačkog viteškog reda iz 14. veka, crkva sv. Petra, katedrala iz 13. veka… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

Dan 4 Talin
4. dan (utorak, 9. oktobar 2018.) RIGA – TALIN (oko 350 km). Doručak. Polazak Talin, glavni grad Estonije i veliku luku na južnoj obali Finskog zaliva koji je doživeo procvat u 15. veku kao važna članica Hanze. Po dolasku obilazak ”Brda sabora” gde su kraljevski dvor (sada parlament) i upravne zgrade opasane bedemima, a zatim “Starog jezgra”, nekada naseljenog švedskim i nemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama; to je danas pešačka zona Talina, proglašena delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a, u kojoj su katedrala sv. Nikole, gradska većnica, ruska crkva Aleksandra Nevskog, palata Kadriorg… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

Dan 5 Talin
5. dan (sreda, 10. oktobarl 2018.) TALIN – HELSINKI – TALIN Doručak. Celodnevni fakultativni izlet brodom i autobusom “Helsinki”. Transfer autobusom do pristaništa i odlazak brodom u 10.00 sati za Helsinki, koji leži oko 80 km od Talina, na severnoj obali Finskog zaliva. Po dolasku oko 12.00 sati, panoramsko razgledanje prelepe finske prestonice koja je, posle velikog požara 1808. Godine, obnovljena u klasicističkom stilu: Trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta i Vlade, Pijačni trg, ruska Uspenska crkva, Luteranska crkva – “crkva u steni”, Parlament, park jana Sibelijusa, Olimpijski stadion gde su održane Olimpijske igre 1952, koncertna dvorana „Finlandia“… Slobodno vreme. Polazak broda za Talin u 19.00 sati; dolazak oko 21.00 sat. Transfer od pristaništa do hotela. Noćenje.

Dan 6 Viljnus
6. dan (četvrtak, 11. oktobar 2018.) TALIN – BAUSKA (dvorac Rundal) – VILJNUS (oko 600 km). Doručak. Polazak za Viljnus. Vožnja kroz Estoniju i Letoniju do letonskog grada Bauska, 80 km južno od Rige, kraj koga je veličanstveni dvorac Rundal; izgrađen je sredinom 18 veka u baroknom i rokoko stilu za rezidenciju vojvode od Kurlandije, po planovima čuvenog italijanskog arhitekte Frančeska Rastrelija (1700–1771) koji je projektovao neke od najlepših palata u Moskvi, Kijevu i Sankt Petersburgu, među kojima i Zimski dvorac. Kraći obilazak dvorca Rundal. Nastavak putovanja za Viljnus, prestonicu Litvanije, koja leži na rekama Vilni i Neris, 20 km od beloruske granice. Po dolasku, smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 7 Viljnus
7. dan (petak, 12. oktobar 2018.) VILJNUS – TRAKAI (Trakajski zamak) – VILJNUS. Doručak. Pre podne, razgledanje pešice istorijskog centra Viljnusa, koji je deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: starogradski trg sa katedralom iz 18. veka, crkva sv. Ane, crkva sv. Petra i Pavla, pravoslavna crkva Teotokos, univerzitet (1579), kula Gediminas, kraljevska palata… Posle podne, fakultativni izlet autobusom ”Trakajski zamak”. Odlazak do istorijskog gradića Trakai, nekadašnje prestonice Litvanije, 30 km zapadno od Viljnusa gde je ovaj prelepi zamak od crvene opeke – jedna od najvećih znamenitosti Litvanije. Sagrađen je na ostrvcu usred jezera Galve, naspram centra grada, za osnivača Viljnusa, velikog vojvodu Gediminasa (1275–1341) čija je država u 14. veku bila prostranija od Moskovske kneževine. Povratak u Viljnus. Noćenje.

Dan 8 Varšava
8. dan (subota, 13. oktobar 2018.) VILJNUS – VARŠAVA (oko 465 km). Doručak. Polazak za Varšavu. Vožnja kroz Litvaniju i Poljsku. Dolazak u Varšavu u centar grada, obilazak pešice istorijskog centra koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: “Kraljevski put”, spomenik Nikoli Koperniku, kazimježova palata, Predsednička palata, spomenik velikom pesniku Adamu Mickijeviču, crkva sv. Ane, Dvorski trg sa kraljevskom palatom i stubom kralja Sigizmunda III, trg Rinek i spomenik sireni koja je simbol Varšave, tvrđava Barbakan…Transfer i smeštaj u hotel.Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 9 Beograd
9. dan (nedelja, 14. oktobar 2018.) VARŠAVA – BEOGRAD. Doručak. Transfer na aerodrom u 12.00. sati. Predviđeno poletanje aviona u 14.40 sati (LO 573) za Beograd. Predviđeno vreme dolaska u Beograd u 16.15 sati.

SMEŠTAJ Smeštaj tokom putovanja obezbeđen je u hotelima kategorije 3* zvezdice.
Detaljnije informacije se mogu naći na sajtovima hotela.
● Varšava – Hotel Gromada *** www. hotelgromadawarsawcentre. com; ● Kaunas –Park Inn by Radisson Kaunas ****www. www.parkinn.com/hotel-kaunas ; Riga – Hotel Hanza *** www.hanzahotel.lv; ● Talin – Hotel Tallinn Seaport *** www.seaporthoteltallinn.com ● Viljnus – Hotel Comfort LT*** www. comforthotel.lt/;
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovhih hotela hotelima iste ili više kategorije.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
● Prevoz avionom na navedenoj relaciji sa prevoznikom Air Serbia

● Prevoz autobusom sa 25 do 49 sedišta sa audio opremom.

● Osam noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima kategorije 3* u Varšavi, Kaunasu , Rigi, Talinu i Viljnusu

● Razgledanja gradova prema programu i dvorca Rundal

● Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku

● Usluge vođe puta sve vreme putovanja

● Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
● Aerodromske takse u Beogradu i Varšavi (oko 67 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima po prodajnom kursu banke Intesa

● Fakultativni izleti

● Ulaznica u Luteransku crkvu u Helsinkiju – 3 evra

● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

POLAZAK 06.10.-14.10.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI

625 evra 599 evra

DOPLATA ZA jednokrevetnu SOBU 150 evra

FAKULTATIVNI IZLETI
● Celodnevni izlet brodom i autobusom “Helsinki “ u trajanju od oko 11 sati . Cena: 80 evra . U cenu je uključeno: transferi autobusom hotel – pristanište – hotel u Talinu, povratna brodska karta za Helsinki, razledanje Helsinkija autobusom i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku;
● Poludnevni i izlet autobusom u trajanju od oko 4 sata “Trakajski zamak”. Cena: 25 evra . U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacija, ulaznica i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.
● Prijavlivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Estoniji i Litvaniji, isključivo u evrima, u efektivi (izuzev izleta za Helsinki, za koji je neophodno prijaviti se i izvršiti uplatu u Beogradu). Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

● Plaćanje može biti:

1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Organizatora putovanja ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).

2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “BALTIČKE ZEMLJE sa posetom Varšavi i Helsinkiju”
● Rok za prijavljivanje za putovanje je deset dana pre polaska ili do popune mesta

● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju ovog putovanja ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

OPŠTE INFORMACIJE

● LITVANIJA 65. 200 km2; ● Stanovništvo: 3,6 miliona ● Glavni grad: Viljnus (560. 000 st. ); Kaunas 300. 000 st.
Novac: euro. ● LETONIJA 64. 597 km2 ● Stanovništvo: 2,2 mililiona ● Glavni grad: Riga (750. 000 st. ); ● Novac: euro

● ESTONIJA –43. 698 km2 ● Stanovništvo:1,3 miliona; ● Glavni grad:Talin (420. 000 st. ) ● Novac: euro.

● POLJSKA – 312. 679 km2 ● Stanovništvo:39 miliona ● Glavni grad: Varšava (1,7 miliona st. );Krakov 750. 000 st. ● Novac: zlot (1 zlot = 0,25 evra).

● FINSKA – 338. 145 km2 ● Stanovništvo: 5,3 miliona ● Glavni grad: Helsinki (600. 000 st. ) ● Novac: evro. ● Lokalno vreme u Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Poljskoj i Finskoj je zimi plus 1 sat a leti plus 2 sata u odnosu na vreme u Srbiji.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI ORGANIZATORA PUTOVANJA
● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2017 od 25.01.2017. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300055359 od 25.01.2017. godine  Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

Organizator putovanja poseduje licencu broj OTP 196/2010

Ovlašćeni agent prodaje : Fun Travel Agency

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah