Baden – Baden – Nova Godina 2019

Baden-Baden – Nova Godina 2019

Novogodisnje putovanje!!!

Smešten na prelepom mestu, u podnožju planine Švarcvald, Baden-Baden je savršeno mesto za odmor i uživanje.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Putovanje avionom – 5 dana – 4 nocenja – Termin polaska: 30.12.2018.

Smešten na prelepom mestu, u podnožju planine Švarcvald, Baden-Baden je savršeno mesto za odmor i uživanje. U ovom mestu topla izvorska voda izvire iz dubine od 2000 metara i priža mogućnost da gosti iz celog sveta uživaju u dvanaest termalnih izvora, kao što su moderne terme Caracalla ili istorijsko rimsko-irsko kupatilo Fridrihsbad. Car Karakala je među prvima uživao u blagodetima lekovitih termalnih izvora. U 19.veku Baden-Baden postaje letnja prestonica Evrope i sastajalište aristokratije i društvene elite. Na oporavak i osveženje dolazili su pripadnici evropskih kraljevskih porodica, bogati industrijalci, bankari, slavni umetnici. Ovde se odmarala i britanska kraljica Viktorija, car Vilhem Prvi i članovi čuvene porodice Vandetbilt, nemački kancelar Oto fon Bizmark, a Pisac Mark Tven je tvrdio da je baš ovde izlečio reumatizam. U ovom prelepom gradiću redovno je boravio i održavao koncerte Johan Štraus, a Dostojevski je noći provodio u luksuznom gradskom kazinu u krugu lečilišta. Strazbur kao centar provincije Alzas, grad je prebogate i često tragične istorije. Reč Strazbur je nemačkog porekla i znači “grad na raskršću”. Punih 230 godina katedrala Notr Dam sa svojim zvonikom visokim 142 m bila je najviša građevina na svetu. Podjednako francuski i nemački, ispunjen raznolikošću stilova, autentičnog mentaliteta, danas je Strazbur simbol pomirenja dve velike nacije i centar Evropskog parlamenta. Uvršten u listu svetske kulturne baštine,UNESCO od 1988. Hajdelberg smatraju jednim od najromantičnijih i najlepših gradova Nemačke, udaljen je 90 km od Baden-Badena. Krasi ga impozantni gotsko-renesansni zamak koji dominira gradom, a u čijem se vinskom podrumu nalazi najveće bure na svetu zapremine 227.000 litara. Takođe se u njemu nalazi najprestižniji i najstariji univerzitet Nemačke osnovan 1386.godine sa studentskim zatvorom kao posebnim kuriozitetom.

Program putovanja:

1. dan – 30.decembar. 2018 BEOGRAD-BADEN-BADEN – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 16.35h. Poletanje aviona kompanijom Wizz Air za BadenBaden u 18.35h. Sletanje u Baden Baden u 20.40h. Nakon pasoške i carinske kontrole transfer i smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan – 31.decembar.2018 BADEN-BADEN – STRAZBUR/STRASBOURG – Doručak. Slobodan dan u Baden Badenu ili fakultativni izlet u Strazbur, grada poznatog po Gutenbergu, u kome je danas sedište Evropskog parlamenta, Suda za ljudska prava i Saveta Evrope. Do 19 veka strazburška gotska katedrala Notr Dam je, sa svojih 142 m, pretstavljala najvišu građevinu na svetu. Posebnu atrakciju predstavlja četvrt “Mala Francuska” sa autentičnom, živopisnom alzaškom arhitekturom, kanalima, brojnim restoranima, bistroima… U periodu od kraja novembra pa sve do kraja decembra glavni grad Alzasa posetiocima nudi čarobnu atmosferu božićnog vašara koji potiče još iz 1570. godine, što ga čini najstarijim u Evropi. U gradu se mogu videti kućice ukrašene velikim crveno belim srcima, zvezde, anđeli i pahuljice iznad kaldrmisanih ulica gde posetioci imaju jedinstvenu priliku da osete autentičnu tradiciju i božićni duh ovog mesta. Preko 300 ukrašenih tezgi je rasuto na preko 12 lokacija čineći Strazbur jednim od najvećih božićnih vašara na Starom kontinentu. Nakon obilaska i šetnje ,povratak u Baden Baden u popodnevnim časovima. Mogućnost fakultativnog odlaska na gala večeru koja se tradicionalno organizuje u kazinu u Baden Badenu (uz doplatu). Noćenje . Srećna Nova Godina.
3. dan – 01.januar.2019 BADEN-BADEN – Kasni novogodišnji doručak. Slobodan dan u Baden-Badenu. Mogućnost organizovane zajedničke rane večere u restoranu ( uz doplatu). Noćenje.
4. dan – 02.januar.2019 BADEN-BADEN – HAJDELBERG /HEIDELBERG – Doručak. Posle doručka slobodan dan u Baden Badenu ili fakultativni izlet u najromantičniji i jedan od najlepših gradova Nemačke – Hajdelberg, udaljen 90 km od Baden-Badena. Odlazak do impozantnog gotsko-renesansnog zamka koji dominira gradom, a u čijem se vinskom podrumu nalazi najveće bure na svetu zapremine 227.000 litara. Šetnja duž 2,5 km dugog Filozofskog puta, od Starog mosta, pored brojnih spomenika, kula i pivnica. Konačno,obilazak najprestižnijeg i najstarijeg univerziteta Nemačke osnovanog 1386.godine sa studentskim zatvorom kao posebnim kuriozitetom. Povratak u Baden-Baden. Posle podne slobodno vreme za šetnju,razgledanje odmor i kupanje (u modernim Karakalinim Termama od 08-22h, ili neorenesansnom rimsko-irskom Fridrihovom kupatilu /Friedrichsbad/ isključivo nagi).Noćenje.
5. dan – 03.januar.2019 BADEN-BADEN – BEOGRAD – Doručak. Slobodno vreme za šetnju ili kupanje do polaska na aerodrom. Moguć PROGRAM PLUS u pratnji vodiča agencije: obilazak Bramsove kuće, Faberžeovog muzeja ili odlazak uspinjačom do najviše tačke na vrh Merkur. Polazak za aerodrom u 18.15h. Poletanje za Beograd u 21.10h. Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u 22.55h.

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

 •  Avio prevoz redovnom linjom Wizz Air na relaciji Beograd – Baden-Baden – Beograd
 • Aerodromske takse
 •  1 komad malog kabinskog prtljaga dimenzija 55 cm x 40cm x 23cm
 •  smeštaj u hotelu 3* sa uslugom noćenje/doručak
 •  Transfer aerodrom – hotel u Baden Badenu – aerodrom
 •  usluge licenciranog vodiča pratioca iz Beograda
 •  troškovi organizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: 

 • doplata za čekirani prtljag do 23 kg (oko 80 eur) u momentu objavljivljivanja programa
 •  obrok u avionu
 • gradska komunalna taksa (u trenutku izrade programa iznosi 3,5 € po osobi/dnevno)
 •  fakultativni izleti – obavezna prijava i uplata u agenciji najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.
 •  obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 •  ulaznice za lokalitete
 •  individualni troškovi i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

Fakultativni izleti:

 • Izlet 8 sati u Strasbur – Cena: 70,00 € U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča.
 • Izlet 8 sati u Hajdelberg – Cena: 80,00 € U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 10. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.

 

Cena aranžmana: 690 eur 640 eur

Doplata za jednokrevetnu sobu (isključivo na upit)

Uslovi placanja:

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.

 • Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

 

HOTEL AM FESTSPIELHAUS 3*
http://www.hotel-am-festspielhaus.de/
Hotel se nalazi u centru, preko puta pozorišta. Gostima su na raspolaganju recepcija, restoran, bar, banket sala, sauna i kuglana. Sobe imaju TV, besplatan wifi, mini bar, sef i kupatilo sa fenom i tušem. Usluga je na
bazi noćenja sa doručkom (švedski sto).

Važne napomene za putovanje:
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najmanje 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za ovo putovanje. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Opšte napomene:
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: OTP 18/2012 OT

 

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah