Atina – Nova Godina 2020

Atina - funtravel.rs
Atina - funtravel.rs
Atina - funtravel.rs
Grcka - grad
Grcka
Akropolj
 Akropolj nocu

Atina – Nova Godina 2020

Meteori – Korint – Mikena – Epidaurus – Pirej – Glifada

Putovanje autobusom!

Atina je jedan od najstarijih gradova sveta. Njegov procvat je počeo još u antičko doba, onda kada je boginja Atina poklonila njegovim žiteljima prvo maslinovo stablo. Medju prestonicama drevnih civilizacija nema sličnog grada koji je nastao pre više od 25 vekova i koji je do danas bio i ostao kulturni centar sveta.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Atina – Nova Godina

Atina – Nova Godina – Putovanje autobusom – 6 dana/ 3 nocenja – Termin polaska: 29.12.2019.

Atina je jedan od najstarijih gradova sveta. Njegov procvat je počeo još u antičko doba, onda kada je boginja Atina poklonila njegovim žiteljima prvo maslinovo stablo. Medju prestonicama drevnih civilizacija nema sličnog grada koji je nastao pre više od 25 vekova i koji je do danas bio i ostao kulturni centar sveta. Prostire se izmedju sedam istorijskih brežuljaka koja su bila mesto rodjenja zapadne civilizacije i demokratije. Gradom dominira „sveta stena“, veličanstveni Akropolj, biser klasične Grčke. Simbol je grada i najveće dostignuće antičke umetnosti i arhitekture. Atinski hramovi su očarali svet i posvedočili da je zlatni, V vek p.n.e. najraskošniji period procvata umetnosti, graditeljstva i ljudskog uma. Mitovi i legende o nastanku Atine i danas su duboko urezanji u duše Grka.

Atina – Nova Godina

1. dan |29.12.2019.|MESTO POLASKA–Polazak iz Užicau16:00 h. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti, odmora i osveženja.
2. dan |30.12.2019.|KALAMBAKA –METEORI –ATINA –Ulazak u Grčku u ranim jutarnjim satima. Dolazak u prepodnevnim satima u živopisni gradić Kalambaka, koji se nalazi u podnožju Meteora. Obilazak jedne od „fabrika ikona“ u podnožju Meteora.Slobodno vreme za odmor ili fakultativni odlazak na Meteorekoji predstavljaju skupinu pravoslavnih manastira. Poseta manastirima na Meteorima-lebdećem kamenju, koji su pod zaštitom UNESCO-a. i sa pravom ih mnogi nazivaju osmim svetskim čudom. Panoramni obilazak spomenika kulture od izuzetnog značaja (Veliki Meteori, Sveta Trojica, Varlam …), sa posetom jednom od manastira. Nastavak puta ka Atini. Dolazak u Atinu u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan |31.12.2019.|ATINA –Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Omonija (najstariji u Atini), Neoklasične zgrade Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa neo-klasičnom zgradom Novog Parlamenta (izvorno je služila kao Kraljevska Palata grčke monarhije do 1924.god., nakon opsežnog renoviranja, od 1936. pa nadalje zgrada Parlamenta). U predvorju se nalazi grob neznanog junaka koga čuvaju Evzoni (predsednička garda) u tradicionalnoj uniformi, ceremonijalna smena straže je svakog sata. Obilazak starog Olimpijskog stadiona, gde su 1896. godine održane prve moderne Olimpijske igre, i Zevsovog hrama (kolosalna gradjevina počela je da se gradi u 5.veku p.n.e., nije završena sve do vladavine rimskog cara Hadrijana u 2.veku). Fakultativni odlazak autobusom do Akropolja gde su remek dela zlatnog doba Atine. Obilazak Akropolja: Propileji (437.-432.god.p.n.e.),monumentalna vrata Akropolja; Partenon-hram boginje Atine (5.vek p.n.e.); Erehteon, hram jonskog stila (421.-406.god.p.n.e.) sa čuvenim “tremom devica” i 6 ženskih figura (karijatide). Slobodno vreme. DOČEK NOVE GODINE. Noćenje.
4. dan |01.01.2020.|ATINA –PIREJ –VULJAGMENI –GLIFADA –ATINA -Doručak. SlobodandanilifakultativniizletPirejVouliagmeni-Glifada: obilazaknajvećegrčkemorskelukePirej šetnja promenadom letovališta Vouliagmeni (ekskluzivno odmaralište na atinskoj rivijeri, takodje ivelika marina u kojoj su usidrene prelepe jahte, odlična peščana plaža). Glifada, otmeno i prefinjeno predgradje Atine, letovalište sa predivnom plažom Astiruz koju su mnogobrojne taverne sa specijalitetima grčke kuhinje, kafići. Povratak u Atinu u popodnevnim satima. Slobodno vreme. Fakultativni odlazak na “grčkoveče” u taverni na Plaki.Noćenje.
5. dan|02.01.2020.| ATINA –PELOPONEZ –ATINA –Doručak. Napuštanjehotela. Slobodan dan ilifakultativni celodnevni program Argolida (Peloponez) sa polaskom autobusa u 08h. Polazak na Peloponez, vožnja preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Dolazak u Epidaurus koji je poznat kao mesto rodjenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga lekarstva. Obilazakpozorišta iz 4.v.p.n.e., čuveno po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u poslednjem, 55. redu). Nastavak putovanja i dolazak u Napflion, nekadašnju prestonicu Grčke.Pauza u ovom prelepom gradu na moru. Dolazaku Mikenu, koja je u drugom milenijumu p.n.e. bila jedan od najvažnijih centara grčke civilizacije, te se i ceo taj period grčke istorije naziva mikenskim.Obilazak Atrejeve riznice (najprimitivniji i najstariji pokušaj izgradnje kupole na tlu Evrope) i ulazne kapije Mikene, Lavlja vrata (tako nazvana po dubokom reljefu koji predstavlja dve lavice). Celo arheološko nalazište Mikene je dobro očuvano tako da i danas ruševine
“kiklopskih” zidina i palata izazivaju divljenje, naročito ako se ima na umu da su izgradjene hiljadu godina pre spomenika klasične  Grčke. Povratak u Atinu u popodnevnim satima. Slobodno vreme u centru grada za individualne šetnje, posete velikom broju muzeja, šoping i uživanje. U večernjim satima polazak za Srbiju.
6. dan|03.01.2020.| –Očekivan dolazak u Srbiju na mesto polaska u podnevnim časovima (u zavisnosti od uslova na putu). (Kraj usluga)

Atina – Nova Godina

 • vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez

  obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,

 • smeštaj u hotelu sa 3* u Atini na bazi 3 noćenja sa doručkom(kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama

  (svaka soba ima tuš/WC),

 • razgledanja po programu putovanja,
 • usluge turističkog vodiča –pratioca,
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana

Atina – Nova Godina

 • troškove putnog zdravstvenog osiguranja
 • boravišnu taksu – koja se naplaćuje od 01.01.2018.: privatan smeštaj – 0,5 €, hoteli 1*i 2* – 0,5 €, hoteli 3*-1,5 €, hoteli 4* – 3 €, hoteli 5* – 4 € po smeštajnoj jedinici po noćenju. Plaćanje boravišne takse se vrši na recepciji hotela ili apartmana. Vlasnici hotela i apartmana imaju pravo da ne dozvole ulaz u smeštajnu jednicu ukoliko putnik odbije da plati boravišnu taksu.
 • ulaznice i fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera)
 • putnikove individualne troškove.

DOPLATA za 1/1 sobu 60% od cene aranžmana.
DOPLATA za DODATNO SEDIŠTE u autobusu iznosi 50 €.
NEMA umanjenja za SOPSTVENI PREVOZ.
POPUSTI ZA DECU: *Popust se ostvaruje u pratnji dve punoplatežne osobe. Sve osobe starije od 10 godina smatraju se odraslim osobama.
dete od 2-10 godina u 1/2+1 sobi: ostvaruje popust od 10% (ima sedište u autobusu, ima krevet u hotelu).*
ODRASLA OSOBA na POMOĆNOM KREVETU ostvaruje popust od 10%.

Cene fakultativnih izleta po osobi:

 • Manastiri Meteora sa ulaznicom za jedan manastir – 15 €,
 • Grčko veče u taverni na Plaki – 30 €,
 • Poseta Akropolju sa ulaznicom – 30 €,
 • Izlet do Peloponeza sa ulaznicama za Epidaurus i Mikenu – 45 €,
 • Izlet : Pirej – Vouliagmeni – Glifada – 15 €.

  PAKET IZLETA (Meteori + Grčko veče + Akropolj + Peloponez + Pirej, Vouliagmeni i Glifada) – 120 €

 

Atina – Nova Godina

TERMIN: 29.12.-03.01.
IZ UŽICA, ČAČKA,
KRALJEVA, KRUŠEVCA
BEOGRADA,
BATOČINE
NIŠA,
LESKOVCA
CENA PO OSOBI
139 eura
139 eura
135 eura
ARANŽMAN SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE.

Postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima duž autoputa Beograd-Niš

MOGUĆNOST POLAZAKA IZ DRUGIH MESTA:

 • Doplata za polazak iz Novog Sada 10 € po osobi na cenu iz Beograda (minimum za realizaciju transfera je 10 plativih putnika)
 • Doplata za polazak iz Kragujevca 10 € po osobi na cenu iz Batočine (minimum za realizaciju transfera je 4 plativih putnika)

*NAPOMENA ZA POLAZAK IZ BEOGRADA, BATOČINE, JAGODINE, PARAĆINA– Ukoliko se iz ovih gradova prijavi manji broj putnika, polazak se može realizovati u vidu transfera kombijem ili mini busom do Pojata ili drugog najbližeg mesta za ulazak u autobus

 

Uslovi placanja

 • 40% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana najkasnije 10 dana pre početka putovanja
 • 40% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana u jednakim mesečnim ratama odloženo bez uvećanja čekovima građana ili administrativnom zabranom (za preduzeća sa kojima T.A. ima potpisan ugovor) zaključno sa 15.03.2020. po srednjem kursu NBS na dan deponovanja čekova (10 dana pre početka putovanja) ili na dan dospeća rate

Stranke se prilikom rezervacije odlučuju za način plaćanja i takav izabrani način plaćanja se kasnije ne može menjati!

Lokacija i opis hotela:

Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom iste kategorije van centra Atine: Htl INIOHOS 3* www.iniohoshotel.gr Htl APOLLO 3* www.apolonhotel-athens.com, Htl ARISTOTELES 3* www.aristoteleshotel.gr, Htl BALASCA 3* www.hotelbalasca.gr, Htl XENOPHON 3* www.xenophon-hotel.com. Hoteli raspolažu restoranom, barom i recepcijom. Sve sobe su opremljene TWC-om, TV-om, telefonom. Doručak je kontinentalni. Tačna lokacija i ime hotela će biti saopštena najkasnije u roku od 3 dana od termina polaska.

• Molimo Vas da pažljivo pre prijavljivanja potražite i proučite Opšte Uslove Putovanja organizatora kao I Uputstva I napomenejer svojim potpisom Ugovora dajete i saglasnost o tome da ste sa istim u potpunosti upoznati
i saglasni! Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim Uslovima Putovanja organizatora putovanja.
PREPORUKA: Preporučujemo putnicima da obezbede polisu međunarodnog zdravstvenog osiguranjaza sve vreme boravka u inostranstvu. Preporučuje se, jer pogranični organi mogu zatražiti na uvid polisu putnog
osiguranja.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (zadržavanja na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak i sl.) • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije, kao i stavke iz potpisanog ugovora/prijave za putovanje. • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. U slučaju promena na monetarnom tržistu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, kao i izmene programa putovanja, spajanja sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pred put. • Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Aranžman je rađen na bazi od minimum 50 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. I moguće je izvršiti realizaciju programa uz manji broj prijavljenih putnika uz doplatu ili spajanja sa drugom agencijom.
Organizator putovanja ima garancije putovanja u visini 300.000.-za slučaj insolventnosti i za slučaj naknade štete. Broj polise (garancije) je 30000009572, davalac garancije Akcionarsko društvo za osiguranje MILENIJUM OSIGURANJE ADO ,ul. Bulevar Mihajla Pupina br. 10L, iz Beograda, mios@milenijum-osiguranje.rs telefon: 011 71 52 354. Datum izdavanja polise (garancije) 02.11.2018. sa rokom trajanja od 05.11.2018. do 25.01.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator prodaje:  60/2018 BT
Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

 

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena