Valensija Nova godina 2025

Valensija Nova godina 2025

29.12.2024.-02.01.2025. – 4 noćenja

Program putovanja

Valensija Nova godina

1. dan BEOGRAD – VALENSIJA
Dolazak putnika na aerodrom „Nikola Tesla“ 3 sata pre poletanja. Poletanje za Valensiju u 17.00 (let JU594). Dolazak u Valensiju u 19.50h. Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan VALENSIJA
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: istorijski centar grada, isušeno korito reke Turije, prolaz kroz jedine dve preostale kapije grada, kojih je nekad bilo 26 – Porta de Serans i Tores de Kvart, nastavak ka katedrali, korida, zgrada berze koja predstavlja simbol prosperiteta grada tokom 15. veka kada je grad doživeo svoje zlatno doba. Katedrala je primer mediteranske gotike,zbog čega je i uvrštena na UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine; zatim Trg de la Reina, centralna gradska pijaca, gradska kuća izgrađena u modernističkom stilu... Slobodno poslepodne. Noćenje.
3. dan VALENSIJA
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet u Kalatravin grad umetnosti i nauke uz posetu Okeanarijumu. Ovaj kompleks predstavlja remek delo umetnika Santijaga Kalatrave koji je rođen u Valensiji i koji predstavlja jednu od najznačajnijih atrakcija grada i njegov je zaštitni znak. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija”, koja je zapravo zgrada opera; Hemisferik-jedinstvena bioskopska sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; okeanografski muzej; Umbrakle-gradski vrt; Agora-sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. Slobodno poslepodne. Noćenje.
4. dan VALENSIJA – BENIDORM – ALIKANTE – VALENSIJA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet Benidorm i Alikante. Benidorm je udaljen od Valensije oko 130 km i jedno je od najpopularnijih španskih letovališta. Obalom dominira moderna arhitektura, nasuprot starom gradu, odakle se može uživati u panoramskom pogledu. Nakon šetnje starim gradom i kraće pauze, sledi nastavak putovanja duž Bele obale (Costa Blanca) i dolazak u Alikante, još jedan od slavnih gradova španskog turizma. Prepoznatljiv je po tvrđavi Santa Barbara koja se uzdiže na steni iznad grada, a njena izgradnja se vezuje za IX vek i doba vladavine Mavara. Ispod same tvrđave se prostire park (Parque De La Ereta), koji je ujedno i najpeši gradski vidikovac. Sledi šetnja starim gradom u kom se u kolopletu uskih, živopisnih ulica nalaze crkva Svetog Nikole i gradska kuća koja je prepoznatljiva po baroknoj arhitekturi. Obilazak starog grada se završava na čuvenoj aveniji Esplanada de Espanja (Explanada de Espana), popločanom sa 6 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme nakon šetnje možete provesti i na gradskoj plaži Playa del Postiguet, šetalištu Paseo Maritimo, uživajući u nekom od poznatih lokalnih vina i gastronosmkih specijaliteta sa ovog podneblja. Povratak u Valensiju u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.
5. dan VALENSIJA – BEOGRAD
Doručak za poneti. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 09.50h (let JU591). Dolazak u Beograd u 12.30h.
Cenovnik
CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 855 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 260 evra.
Aranžman obuhvata

Valensija Nova godina

  • avionski prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd (prevoznik Air Serbia),
  •  aerodromske takse (oko 51 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata)
  • smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (4 noćenja sa doručkom),
  • transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Valensiji prema programu,
  • panoramsko razgledanje grada,
  • usluge vodiča,
  • troškovi organizovanja putovanja.
Aranžman ne obuhvata

Valensija Nova godina

  • fakultativni izleti,
  • ulaznice na lokalitetima i posete,
  • međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI

  • Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Kalatravin grad nauke i tehnike sa posetom Okeanarijumu”. Cena: 75 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom i ulaznica za Okeanarijum.
  • Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Benidorm i Alikante”. Cena: 75 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom.
  • Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Gandija, Šativa i Nacionalni park Albufera”. Cena: 80 evra. U cenu je uključen autobuski prevoz, ulaznica za palatu Bordžija i za Nacionalni park Albufera.

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Valensiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

Uslovi plaćanja

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti:

1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, Ameri-can Express, Maestro i Dina).

2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:

a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu);

b) platnim karticama

c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima agencija putovanja ima potpisan ugovor.

Napomene

Organizator putovanja Filip travel poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A, izdata 12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 400.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000057657 koja važi od 01.10.2023. do 01.10.2024. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs.

OVLAŠĆENI POSREDNIK U PRODAJI: FUN TRAVEL AGENCY, BEOGRAD

POŠALJITE UPIT

    Ime i prezime

    Email

    Telefon

    Datum polaska

    Datum povratka

    Broj odraslih

    Broj dece

    Starost dece

    Napomena

    Podelite