Kolmar i Alzas Uskrs 2023

Kolmar i Alzas Uskrs

Kolmar i Alzas Uskrs

14.04.-20.04.2023.

7 dana / 6 noćenja

TRENTO – INSBRUK – FRIDERICHSHAFEN – DONAUŠINGEN – TRIBERG -KOLMAR – STRAZBUR – KRANJSKA GORA – BLED

PREPORUČUJEMO: KAJSEBERG + RIKVIR + FREIBURG + BADEN BADEN

NEMA NOĆNIH VOŽNJI!

Program Putovanja

Kolmar i Alzas Uskrs

1. dan ČAČAK – KRAGUJEVAC – BEOGRAD – RUMA (NOVI SAD) – ITALIJA 1080 km

Polazak autobusa iz Kragujevca (Roda) u 02:00h, Beograda u 04:00h. Putovanje za Italiju preko Hrvatske i Slovenije. Dolazak u Trento, grad u Alpima i najveći grad pokrajine Trento- Južni Tirol. Putujući ovom regijom, uživaćete u slikovitim pejzažima. Smeštaj u hotel u okolini Trenta. Noćenje.

2. dan TRENTO – INZBRUK – FRIEDRICHSHAFEN

Doručak. Putovanje preko lepih planinskih predela. Dolazak u glavni grad austrijskog Tirola- Inzbruk, peti po veličini grad u Austriji, i jedan od najčuvenijih alpskih zimskih centara. Obilazak i uživanje u šetnji srednjevekovnim gotičkim ulicama. Gradski toranj, katedrala Sv. Jakoba, Trijumfalna kapija, Zamak Hofburg – jedan od tri najreprezantivnije austrijske građevine, fontana Ludvig… U popodnevnim satima putovanje pored Bregenca do Friedrichshafena na Bodenskom jezeru. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju do rezidencije prvog kralja Virtemberga, Frederika po kome je naselje dobilo ime. Kraj obale je i kuća grofa Cepelina koji je bio pronalazač i osnivač aero-nautičkog udruženja koje nosi njegovo ime. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan FRIEDRICHSHAFEN – DONAUŠINGEN – TRIBERG – KOLMAR

Posle doručka nastavak putovanja živopisnim predelima Švarcvalda do gradića Donauešingen. Odlazak na izvorište Dunava kraj dvorca Firstenberg. Dvorac podjednako privlači turiste, kao i ušće dveju rečica Breg i Brigah. Fontana u parku simbolizuje nastanak druge najduže evropske reke, koja se posle 2850 km uliva u Crno more. Novi cilj putovanja je Triberg. Divna prilika da se vidi najveći vodopad u Nemačkoj. Priroda je udesila da se voda sliva kaskadno u sedam faza u dužini od 163 metra. Popodne dolazak u gradić Frajburg koji s pravom nosi nadimak “Dragulj Švarcvalda”. Iako je u II svetskog ratu bio gotovo potpuno razoren, precizno je obnovljen do poslednjeg detalja, pa danas nosi titulu jednog od najlepših srednjovekovnih gradova u Europi. Na glavnom trgu je gotska katedala Minster sa zvonikom visokim 116m i gradska većnica. Šetnja do Augustiner trga… Uveče dolazak u francuski grad Kolmar. Smeštaj u hotel u širem potezu grada. Noćenje.

4. dan KOLMAR – (KAJZERSBERG – RIKVIR)

Doručak. Obilazak Kolmara gradića u podnožju planine Vogezi na reci Laugh. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova, nosi epitet – “mala Venecija”. Rue des Marchands i Rue Merciere – kuća stare carine – dominikanska crkva – „mala Venecija“ okružena kanalima i kućama kamenih pročelja… Slobodno vreme u gradskom središtu. Predlog: fakultativni odlazak na izlet putem Alazaških vinograda do Kajzersberga i Rikvira, predela kao oslikanih čarolijom prirode. Panorama najšarmantnijeg seoceta, Kajsberga. Unikatna arhitektura, šetališta i ljubaznost meštana, uticalo je da se ovo selo proglasi za najomIljenije seoce u očima Francuza. U proleće je spektakl u vreme sezone parenja i uzgoja mladih ptića. U mestu je dvorac, crkva posvećena Svetom krstu u kojoj je predimenzioniran Hrist izrezbaren u oltaru. A uske uličice u Rikviru, inspirilale su mnoge filmske reditelje da u ovom bajkovitom selu, snime više istorijskih filmova. Selo krase kula na severnoj kapiji iz XIII veka, crkva iz XIV veka, kao i većina stambenih kuća iz XVI i XVII veka. Ovo je prava prilika da se oseti duh Francuske, uz degustaciju najpoznatijih alzaških vina i finih sireva. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan KOLMAR – FRAJBURG ( 50km) – STRAZBUR ( 90km)

Doručak. Predlog: Odlazak u gradić Frajburg koji s pravom nosi nadimak “Dragulj Švarcvalda”. Iako je u II svetskog ratu bio gotovo potpuno razoren, precizno je obnovljen do poslednjeg detalja, pa danas nosi titulu jednog od najlepših srednjovekovnih gradova u Europi. Na glavnom trgu je gotska katedala Minster sa zvonikom visokim 116m i gradska većnica. Šetnja do Augustiner trga… Posle kraćeg slobodnog vremena povratak, priključenje putnika i nastavak putovanja do Strazbura. Panoramno razgledanje grada koji je zbog bogatog arhitektonskog nasleđa proglašen svetskom baštinom Uneska. Pešačka tura do Male Francuske najlepšeg dela starog Strazbura, u kojem su nekada ribari, proizvođači brašna i kožari živeli i radili u kućicama, sagrađenim iznad vode. Građevine su iz XVI i XVII veka. Danas su ovde restorani, prodavnice suvenira i kafei koji vrve od turista. Šetnja do trgova Kleber i Gutenberg. Na trgu Marše je trgovačka kuća Kammerzel i veličanstvena katedrala Notr Dam. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan STRAZBUR – (BADEN BADEN) – KRANJSKA GORA 750 km

Doručak. Na proputovanju mogućnost kraćeg boravka, po mnogima najlepšoj banji u Evropi Baden Badenu (fakultativno). U podnožju Švarcvalda još iz vremena rimske imperije bila su banjska kupatila, što svedoči ostatak Rimskog kuparila. Danas su moderna kupatila spa centri, kazina, šetališta, fontane i brojne crkve među kojima je u Ruska crkva. Nastavak putovanja preko Nemačke i Autrije sa pauzama za osveženje. U kasnim satima dolazak u Sloveniju. Smeštaj u hotel u Kranjskoj gori. Noćenje.

7. dan KRANJSKA GORA – BLED – SRBIJA

Doručak. Posle doručka odlazak na Bled i slobodno vreme za šetnju pored jezera, kafu i čuvene krempite. Predlog agencije vožnja brodom do Bledskog ostrva, šetnja do crkve i bunara želja. Slobodno vreme do 12:00h. Nastavak putovanja za Srbiju, sa usputnim pauzama za osveženje. Za putnike iz Novog Sada, organizovan je transfer od Rume. Uveče dolazak u Novi Sad/Beograd i Kragujevac.

Kolmar i Alzas Uskrs

Cenovnik

FIRST MINUTE  : 440€

CENA : 499€

SMEŠTAJ: Smeštaj u hotelima iz lanaca: Accor, Ibis, 7 Days, Oekotel ili sličnih.

Aranžman obuhvata

Kolmar i Alzas Uskrs

  • prevoz modernim turist. autobusom, klima, dvd…
  • 1 noćenje u sa doručkom u okolini Trenta hotel 3*
  • 1 noćenje sa doručkom okolina Friedrichshafena hotel 3*
  • 2 noćenja sa doručkom u Kolmaru hotel 3*
  • 1 noćenje sa doručkom u Strazburu hotel 3*
  • 1 noćenje sa doručkom u Kranjskoj Gori hotel 3+*
  • vodičke usluge I troškove organizacije

Kolmar i Alzas Uskrs

Aranžman ne obuhvata

Kolmar i Alzas Uskrs

  • takse za sve hotele oko 15 €, uplata na recepciji hotela
  • troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja- preporuka agencije je da putnik bude osiguran
  • fakultativne programe i ulaznice
  • ostale nepomenute usluge.

FAKULTATIVNI IZLETI: Za fakultativne izlete minimim 25 putnika – Kolmar i Alzas Uskrs

  • vinskim putem Kajzerberg i Rikvir (bus, vodič) … 45 €
  • Izlet do čarobnog Frajburga (bus, vodič) ……..35 €
  • Izlet u Baden Baden (bus, vodič)…………………15 €

• KOMPLET 3 IZLETA: vinskim putem Kajzerberg i Rikvir + Izlet do Frajburga + Baden Baden (bus, vodič)……… 80
TRANSFERI (min 2 PUTNIKA): A) 10€ -Kraljevo,Čačak, Gornji Milanovac, Aranđelovac; B)20€ – Niš, Aleksinac, Užice i Požega

Kolmar i Alzas Uskrs

Uslovi plaćanja

Kolmar i Alzas Uskrs

CENA: izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

30% pri rezervaciji, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja.
Plaćanje gotovinom, čekovima građana, virmanski, administrativnom zabranom, karticama: VISA, DINA, MASTER CARD, MAESTRO i AMERICAN EXPRESS.
ODLOŽENO PLAĆANJE: BEZ UVEĆANJA DO 6 RATA! čekovi građana, administrativna zabrana

Napomene

Kolmar i Alzas Uskrs

Za realizaciju putovanja minimalno 42 putnika.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Agencije HOLIDAY.
Agencija  poseduje Licencu OTP: 250/2021, kategorija licence A Sve navedene napomene čine sastavni deo Programa putovanja!
Agencija nije odgovorna za dokumente putnika, kao i za uslove ulaska u slučaju epidemije ili vanrednog stanja.

OVLAŠĆENI AGENT PRODAJE: FUN TRAVEL AGENCY, BEOGRAD

Kolmar i Alzas Uskrs

Ponudu aranžmana za Uskrs možete pogledati na sl.linku