VAMPIR TURA – SRBIJA 2018

 

VAMPIR TURA – SRBIJA 2018

Rumuni imaju Drakulu, a mi SAVU….

Iako je po beleškama austrijskih zvaničnika iz XVII veka, Petar Blagojević prvi evropski, pa samim tim i srpski vampir, Sava Savanović je najpoznatiji. Zahvaljujući knjizi Milovana Glišića „Posle devedeset godina“, i kultnom filmu „Leptirica“, ne postoji osoba u Srbiji koja za njega nije čula. Nažalost, retko ko ima želju (čitaj:hrabrost) da poseti čuvenu Savinu vodenicu, ali na sreću, tu smo mi, da vam sa neodoljivom lakoćom putovanja pomognemo da posetite ovu trošnu građevinu gde je Sava, po predanju, ubijao seljake…

 

Na oko 30 kilometara od Bajine Bašte, prema Valjevu kod Debelog brda, nalazi se selo Zarožje. Jeza i strah još uvek žive u ovom planinskom mestu, iako se Sava, kako tvrde meštani, pojavio poslednji put pre pedesetak godina. Mnogi ni danas ne smeju da prođu pored vodenice u kojoj je najpoznatiji srpski vampir ubijao mlinare. Bez belog luka i glogovog koca tuda prolaze, kako kažu, samo najhrabriji. Noću se čak ni oni ne usuđuju…

PROGRAM PUTOVANJA:

I dan – Polazak u 7h iz Beograda sa mesta po dogovoru. Putovanje sa pauzama za osveženje do rodnog sela Save Savanovića. Obilazak vodenice I razgledanje okoline. Nastavak putovanja do jezera Perućac. Ručak u restoranu. Razgledanje rečice Vrelo, koja je u narodu poznata I kao reka Godina, zbog svoje dužine od 365m. Posle ručka. odlazak u Bajinu Baštu, smeštaj u hotel. Večera u hotelu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

II dan – Doručak. Obilazak manastira Rača I slobodno vreme za razgledanje panorame…Po želji grupe, moguće je organizovati fakultativni izlet do Mokre Gore I vožnju Šarganskom osmicom. Po završetku programa, povratak za Beograd. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima.

CENA ARANŽMANA: 7.250,oo rsd

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • 40% prilikom rezervacije, ostatak 7 dana pred polazak
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak u dve mesečne rate čekovima građana

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz visokopodnim, udobnim autobusom na datoj relaciji
 • Smeštaj u hotelu “Zepter Drina”3* u Bajinoj Bašti na bazi polupansiona u 1/2 sobama
 • Ručak u restoranu “Vrelo”
 • Pratioca agencija u toku putovanja
 • Organizaciju putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove
 • Fakultativni izlet do Mokre Gore I vožnju Šarganskom osmicom – 1000,oo rsd

DOPLATE I POPUSTI:

 • Doplata za 1/1 sobu – isključivo na upit I prilikom rezervacije
 • Boravišna taksa I osiguranje

 

NAPOMENA:

Prijavu za fakultativni izlet je moguće uraditi isključivo prilikom rezervacije aranžmana, a zbog specifičnosti rezervacija vožnji na Šarganoskoj osmici.

Organizator putovanja zadržava pravo promene cene usled manjeg broja prijavljenih putnika.

 

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUNOPLATIVIH OSOBA

ORGANIZATOR PUTOVANJA HEDONIC TRAVEL LICENCA OTP 071/2014

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah