TAJLAND – KAMBODZA 2018

KRALJEVINA TAJLAND

KRALJEVINA KAMBOZA

ODMOR U PATAJI

Kraljevina Tajland je država u jugoistočnoj Aziji koja se do 1939. godina zvala Kraljevina Sijam. Na jugu izlazi na Tajlandski zaliv, deo Južnog kineskog mora. Graniči na zapadu sa Mjanmarom, na severu i istoku sa Laosom, na istoku sa Kambodžom i na jugu sa Malezijom. Većinu stanovništva čine etnički Tai, čiji je jezik član tajske jezičke grupe (srodan jeziku lao) i koji su uglavnom budisti. Osim njih, u zemlji živi i velik broj Laošana skoncentrisanih u severoistočnom delu zemlje. Brojna kineska zajednica ima veliki uticaj u privrednom životu zemlje. U poslednje dve decenije tajlandska privreda je zabeležila jednu od najvećih stopa rasta na svetu. Izvoz industrijskih proizvoda, posebno elektronike, odeće i obuće, vozila, nameštaja, hrane, plastike i igračaka, čini oko 60% BDP-a, ali je u poslednje vreme sve važniji i turizam. Tajland je jedina zemlja ovog dela sveta koja nikad nije bila kolonizovana.


      U jugoistočnoj Aziji nalazi se Kraljevina Kambodža. Na zapadu i severu graniči se sa Tajlandom, na severu sa Laosom, a na istoku i jugu sa Vijetnamom. Na jugozapadu izlazi na Tajlandski zaliv, deo Južnog kineskog mora i deo Tihog okeana.Kmersko carstvo sa središtem u gradu Angkor rasprostiralo se na prostoru današnje Kambodže od 9. do 15. veka. Glavna atrakcija u Kambodži i njen simbol danas je hram Carstva Angkor Vat. Kambodža je tokom 80-ih i 90-ih godina bila pogođena građanskim ratovima raznih frakcija od kojih su najpoznatiji Crveni Kmeri pod čijom vlašću je u masovnim pogubljenjima poginulo i umrlo od gladi i bolesti oko 1,5 miliona ljudi. Ustavna monarhija ustanovljena je početkom 90-ih godina kada je uspostavljena politička stabilnost.Kambodža je uglavnom nizijska zemlja i kroz nju protiče reka Mekong, a na zapadu se nalazi najveće kambodžansko jezero Tonle Sap koje je središte ribarstva i uzgoja pirinča.Stanovništvo Kambodže u največem procentu čine Kmeri (90%), zatim Vijetnamci sa 5% i narod Čam 4%. Ostalih jedan procenat, odnosno oko 100.000 stanovnika, čine razne male etničke grupe poznate pod jednim imenom “Brdski Kmeri”.Jezik kojim se govori u Kambodži je kmerski jezik. Francuski je nekada bio jezik kojim se govorilo u Kambodži, a danas ga razumeju samo stari ljudi, dok mlađa populacija razume i govori engleski jezik zbog velikog broja turista.Kultura u Kambodži je hijerarhijska i tradicionalna i stariji ljudi uživaju veliko poštovanje. Vlada Kambodže trudi se da očuva tradiciju i “ne iskvari” stanovništvo pa su tako zabranjeni neki uređaji poput 3G mobilnih telefona, farbanje u plavo, izbori za mis i sl. Hrana se zasniva na pirinču, ribi i povrću i slična je tajlandskoj kuhinji. Specijalitet, pored ribe, oko reke Mekong su i pečene zmije koje u velikom broju žive oko reke i neotrovne su. Najpopularniji sportovi su fudbal, borilački sportovi i trke čamaca.

PROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE
  1. dan (1.mart 2018.) BEOGRAD – ISTANBUL. Sastanak putnika kod info pulta, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” u 18.15 sati. Let za Istanbul (TK 1084) u 20.15 sati.
  2. dan (2.mart 2018.) ISTANBUL – BANGKOK. Sletanje u Istanbul u 00.10. Let za Bangkok (TK 68) u 01.55 sati. Sletanje u Bangkok u 14.30 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne. Noćenje.
  3. dan (3.mart 2018.) BANGKOK. Doručak. Razgledanje grada autobusom. Bangkok je danas jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu. Bangkok je dugo vremena za vreme Kraljevstva Ajutaja, bio samo manja trgovacka luka na ušću reke Cao Praja. Nakon pada Ajutaje, godine 1768. postaje glavnim gradom kraljevstva U razdoblju od više od dva veka, Bangkok se razvio u političko, društveno i ekonomsko središte Tajlanda, pa i Indokine i cele Jugoistočne Azije. Njegov ga je uticaj u umetnosti, politici, modi, obrazovanju, razonodi, finansijskog i kulturnog centra doveo do statusa globalnog grada. Obilazak kraljevske palate sa hramom smaradnog Bude. Povratak u hotel. Noćenje.
  4. dan (4.mart 2018.) BANGKOK /PLOVECA PIJACA/. Dorucak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Plovecu pijacu U spletu kanala odvija se život i trgovina lokalnog stanovništva. Doživećete fascinantan tradicionalni still života u Jugoistočnoj Aziji i shvatite koliko je reka važna za život i trgovinu lokalnog stanovništva. Na uzanim kanalima je uvek velika gužva pa se možete naći ¨zarobljeni¨ u saobraćaju Pored kanala napravljeni su pijačni štandovi sa gomilama raznovrsnih suvenira i robe za turiste koje svakodnevno posećuju pijacu. Odlazak do Vrta ruza, prisustvovanje tradicionalnoj predstavi i odlazak na rucak u prekrasnom etno parku. Nocenje.
  5. dan (5.mart 2018.) BANGKOK /AJUTAJA/. Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Ajutaju. Ukoliko želite da naučite istoriju Tajlanda, najbolji i najlakši način je da posetite Ajutaju koja se nalazi nekih 85 km severno od Bangkoka. To je stari grad koji čuva fascinantne ruševine koje i dalje stoje i uče nas istoriju Tajlanda.Od 1350. do 1767. godine Ajutaja je bila glavni grad i to je bio zlatan period Tajlandske istorije. Grad je podigao Kralj Utong koji je kasnije krunisan kao Kralj Ramatibodi I. Ajutaja je dala 33 Kraljeva i bila je glavni grad sve dok ga Burma nije osvojila. Kasnije su Tajlandjani uspeli da je povrate. Grad pamti mnogobrojna razaranja i ruševine koje se čuvaju i dan danas i pokazuju istojiju Tajlanda. Ruševine se mogu videti u Istorijskom Parku Ajutaja koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1991. god. Organizovana poseta hramovima i rucak u jednom od restorana. Noćenje.
  6. dan (6.mart 2018.) BANGKOK – SIAM REP (KAMBODŽA) . Doručak (lanč paket). U ranim jutarnjim satima polazak autobusom za Kambodžu. Nastavak puta za Siam Rep koji na jeziku Kmera znači Sijamski poraz (Sijam je stari naziv za Tajland) i odnosi se na pobedu Kmera nad Tajlandskom kraljevinom u 17. veku. Siam Rep, drugi grad po veličini u Kambodži, danas jedan od najposećenijih turističkih centara. Blizina Angkora učinila je ovaj mali gradić omiljenim mestom za turiste iz celog sveta. Siam Rep živi noću, a ceo je izgrađen u francuskom kolonijalnom stilu. Smeštaj u hotel. Noćenje.
  7. dan (7.mart 2018.) SIAM REP – ANGKOR WAT – SIAM REP . Doručak. Polazak autobusom za Angkor najvažniji i najveći hramski kompleks u Kambodži koji ne samo da je bio najgrandiozniji hram kmerskog carstva, već je bio i pravi grad, unutar čijih zidina je živelo čak 80000 stanovnika. Kompleks obuhvata preko 1.000 do danas otkrivenih hramova. Najvećim delom je sagrađen u periodu od 1113. do 1150. godine, u vreme vladavine kmerskog kralja Surjawaramana II. Izuzetni hramovi, koji su bili potpuno pokriveni rastinjem, otkrili su ih francuski misionari 1860. godine. Na UNESCOvoj listi se nalazi od 1992. godine i veliki broj nevladinih organizacija radi na njegovoj zaštiti. Koliki je njegov značaj za Kambodžu govori i činjenica da se nalazi na državnoj zastavi. Vladari Kmera smatrali su se božanskim vladarima. Svaki kralj gradio je vlastiti hram, posvećen jednom božanstvu.  Angkor Thom na jeziku Kmera znači ‘veliki grad’. Za razliku od Angkor Wata koji je bio hram, Angkor Thom je bio grad u kojem su tadašnji Kmeri živeli. Prostire se na površini otprilike pet puta većoj nego Ankgor Wat, najljepši deo Angkor Thoma je hram Bayon kojeg je sagradio kralj Jayavarman VII.  U kasnim poslepodnevnim satima odlazak  na vrh Phonom Bakhenga sa kog se pruža veličanstven pogled na zalazak sunca. Fakultativni odlzak i večera u restoranu i prisustvovanje tradicionalnom plesnom programu koji predstavlja ples legendarnih Apsara sa reljefa hramova. Noćenje.
  8. dan (8.mart 2018.) SIAM REP – PATAJA . Doručak. Polazak autobusom za Pataju svetsko poznato letovaliste koje se nalazi na istocnoj obali Tajlandskog zaliva oko 160 kilometara jugoistocno od Bangkoka. Grad se prostire oko 15 kilometara uz obalu. Pataja je popularna ne samo zbog svojih plaža, noćnog života, zabave i šopinga, već i zbog velikog izbora najrazličitijih aktivnosti, od golfa i jahanja, do bandži džampinga, skijanja na vodi i vožnje kartinga. Smeštaj u hotel. Noćenje.

     911. dan (9.-11.mart 2018.) PATAJA. Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogucnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje.

  1. dan (12.mart 2018.) PATAJA – BANGKOK – ISTANBUL – BEOGRAD. Doručak.. Sobe treba napustiti do 10 sati. Transfer autobusom do aerodroma u Bangkoku. Let za Istanbul (TK 65) u 22.35 sati. Sletanje u Istanbul u 05.50 sati po lokalnom vremenu.  Nastavak puta za Beograd (TK 1081) u 08.40.  Sletanje u Beograd u 08.30 sati.

prevoz avionom na relaciji Beograd-istanbul-Bangkok-Istanbul-Beograd (sa presedanjem), transferi prema programu putovanja, smeštaj u Bangkoku, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela), smeštaj u Siam repu, u hotelu kategorije četiri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela), i smeštaj u Pataji, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela), obilasci po programu putovanja, ulaznica za Kraljevsku palatu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

aerodromske takse (oko 395 evra), u Beogradu, Istanbulu i Bangkoku, (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u agenciji), troskovi i usluga pribavljanja vize za Tajland i Kambodžu, ulaznica za Angkor Wat (18 evra), napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni (60 € po osobi za ceo boravak), fakultativni izleti kao i troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.

 

699 eur

Cena putovanja  iskazana  je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banke Intesa, na dan uplate.

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i  zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  30% cene  a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.

Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Fun Travel Agency će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana:

– 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju

– 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje

– 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana,

a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

SMEŠTAJ

Hotel u Bangkoku kategorije tri zvezdice poput hotela „Manhattan”

Hotel u Pataji kategorije tri zvezdice poput hotela „Sunshine Garden”

Hotel u Siam Repu kategorije četiri zvezdice poput hotela „Royal Empire”

Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, kategorije tri zvezdice. Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.

FAKULTATIVNI IZLETI

– Celodnevni izlet autobusom za Plovecu pijacu . Cena – 65 evra.

(U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Ploveca pijaca – hotel, obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča, prisustvovanje predstavi u Vrtu ruza kao i organizovan rucak u etno parku).

– Celodnevni izlet autobusom za Ajutaju . Cena – 60 evra.

(U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Ajutaja – hotel, obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča “Panpa Inn Palace”, rucak u jednom od restorana).

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

-Viza za Tajland i Kambodžu se može pribaviti posredstvom Organizatora putovanja. Potrebno je dostaviti pasoš, jednu fotografiju za pasoš (3.5 x 4.5 cm) i jednu fotografiju (4 x 6 cm),- najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. Takse i usluge viziranja pasosa za sve vize iznosi 80 evra. Sve informacije o uslovima pribavljanja vize mogu se dobiti u poslovnici Organizatora putovanja.

Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela u Pataji kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.

– Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja

Mole se putnici da obavezno provere tačno vreme leta dva dana pre polaska.

– Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

– Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.

– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

– U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.

– Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi  odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja  putovanja.

– U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj  0086/2017 od 25.01.2017.godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA”, Beograd ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj  300055458 od 25.01.2017.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

– Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja, licenca br. OTP 322/2010 od 18.02.2010., a usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije; mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Print Friendly, PDF & Email

Obavezno pogledajte