Prvomajsko krstarenje Dunavom – Srbija 2018

Aquastar Danube Kladovo
Hotel Kladovo
Otvoreni bazen hotel Aquastar
Aquastar Danube Kladovo sobe

DUNAVOM KROZ ISTORIJU

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA,

BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA, LEPENSKI VIR, VIMINACIJUM, TRAJANOVA TABLA, KAPETAN MIŠIN BREG

pet dana / četiri noći – brodom i autobusom

Sa izletom do Hidroelektrane Đerdap i opcionim izletima do  Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija  i izletom do  Arheološkog muzeja Đerdap i vinarije Vinarte u Rumuniji

28 APRIL / 2 MAJ 2018

Prvi dan (Subota 28.4.2018): Beograd – Smederevo – Ram – Veliko Gradište – Golubac – Đerdapska Klisura – Donji Milanovac – Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30, ukrcavanje putnika do 7:40h. Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, građene u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi. Zatim prolazak pored ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. U blizini se nalazi i najstariji turistički objekat u zemlji. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5 sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

 

Drugi dan (Nedelja 29.4.2018): Doručak. Polazak na izlet: Kladovo – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (2,5h). Obilazak rimskog vojnog utvrđenja Diana, a zatim obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Nastavak puta i poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel. Slobodno vreme za Spa aktivnosti. Večera, noćenje.

 

Treći dan (Ponedeljak 30.4.2018): Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti ili odlazak na izlet: Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (7h). Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Cena izleta: 25€, plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.

Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Četvrti dan (Utorak 1.5.2018): Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti ili odlazak na izlet: Kladovo – Arheološki muzej – Vinarija „Vinarte“ u Rumuniji – Kladovo (5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi nastavak puta u susednu Rumuniju i obilazak vinarije „Vinarte“. Oslanjajući se na tradiciju, potencijal i dugogodišnje iskustvo, ovde se proizvode veoma kvalitetna vina koja možete naći širom Evrope. Nakon obilaska biće upriličena degustacija vina uz zakusku. Na kraju, domaćin daruje svakog posetioca poklon paketom koji se sastoji od 3 boce po izboru vinarije. Povratak u Kladovo, večera, noćenje. Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba.

Cena izleta 40€ po osobi, plaćanje u hotelu. Napomena: obavezno je da putnici koji se prijave za izlet imaju važeću putnu ispravu (za građane Srbije prijavljene na teritoriji Srbije – pasoš).

 

Peti dan (Sreda 2.5.2018): Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Viminacijum – Beograd  (280km): Doručak. Polazak u 09 sati. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i prolazak pored Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cena aranžmana po osobi iskazana u evrima, plaćanje u dinarima po prodajnom kursu NBS na dan uplate
CENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBIDOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

DECA

DO 0-9 GODINA

DECA

10 i 11 GODINA

249 €80 €gratis50% popust

Napomena: Treća odrasla osoba u trokrevetnoj sobi plaća punu cenu (na upit). Za realizaciju putovanja potreban je minimum od 45 putnika

U cenu putovanja je uračunato: Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi četiri noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto), upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…), transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Viminacijum – Beograd (Pristanište Beograd),  doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, izlet drugog dana boravka, ručak u etno selu Kapetan Mišin breg, ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacijum, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti tokom boravka trećeg i četvrtog dana.

Napomena:

Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Obavezno pogledajte