Italija San Marino | 5 dana | Prvi maj | sezona 2017

Broj dana: 5 dana
Tip putovanja: Putovanje autobusom
Polasci: 28.04. - 03.05.2017
OPIS VILEARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

San Marino je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana i Monaka, smeštena je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela je činila jezgro budućeg grada – San Marina, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301.godine i danas broji oko 32.000 stanovnika.

1.dan                    BEOGRAD
Polazak iz Beograda sa parkinga preko puta Otvorenog tržnog centra (tzv. Buvljak) u 20:00h. Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2.dan                    …RAVENA – RIMINI
Dolazak u Ravenu u prepodnevnim satima. U okviru svojih drevnih zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datiraju iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO-a. Po dolasku razgledanje grada: Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale, mauzolej Gala Placidija… Slobodno vreme. Nastavak puta za Rimini. Smeštaj u hotelu. Mogućnost zajedničkog odlaska do centra Riminija i šetnja do Trga tri mučenika, slavoluka Oktaviana Avgusta, mosta Tiberija… Noćenje.
3.dan                    RIMINI – DEGUSTACIJA VINA – SAN MARINO – TRŽNI CENTAR – RIMINI
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet do San Marina. Usputna poseta jednoj od mnogobrojnih vinarija u regiji Emilija Romanja gde je predviđena degustacija vina. Po dolasku u San Marino razgledanje grada: Bazilika Sv. Marina koja datira iz XIX veka i čuva relikvije sveca zaštitnika grada, Gradska većnica, kule San Marina (Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV veka)… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme polazak prema tržnom centru Le Befane, jednom od najvećih tržnih centara u regiji Emilija Romanja. Slobodno vreme za šoping. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN: RIMINI – ITALIJA MINIJATURA- ZABAVNI PARK  (FAKULTATIVNO) – RIMINI
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet u zabavni park – Italija minijatura, koji Vam pruža mogućnost da na jedan zanimljiv i neobičan način obiđete čitavu Italiju i da uživate u predivnoj arhitekturi italijanskih gradova… Više od 270 spomenika, palata, poznatih istorijskih lokaliteta. Slobodno vreme za obilazak, šetnju i uživanje. U dogovoreno vreme polazak za Rimini. Smeštaj u hotel. Noćenje.
5.dan                    RIMINI – FERARA – PADOVA…
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak prema Ferari, gradu koji je okružen renesansnim zidinama iz XV I XVI veka u okviru kojih je smeštena zaostavština porodice Deste. Po dolasku razgledanje grada: Castello Estense – simbol Ferare, Gradska većnica, Katedrala, Pozorište… Slobodno vreme. Nastavak puta ka Padovi, po dolasku šetnja gradom: Trg Prato della Vale, Bazilika Sv. Antonia Padovanskog, Palazzo della Ragione, Caffe Pedrocchi, Piazza Erbe… Slobodno vreme do polaska za Beograd. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju sa usputnim pauzama za odmor.
6.dan                    …BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima…

 

 • prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji,
 • smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelima 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Riminiju ili okolini, doručak – kontinentalni (samoposluživanje).
 • razgledanje gradova prema programu sa stručnim vodičem
 • vodič tokom putovanja, troškovi organizacije i realizacije putovanja.
 • obavezna turistička taksa u Riminiju – oko 1.5€ po osobi i noćenju za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela)
 • međunarodno putno osiguranje
 • fakultativni izleti
 • ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu
TERMIN PUTOVANJAHOTELUSLUGACENA ARANŽMANASPECIJALNA PONUDA
ograničen broj mesta
05.04 – 10.04.2017.HOTEL 3*3ND129€119€
28.04 – 03.05.2017. 1.MAJHOTEL 3*3ND149€129€
za rezervacije do 01.04.2017.
23.05 – 28.05.2017.HOTEL 3*3ND129€119€
27.06 – 02.07.2017.HOTEL 3*3ND149€139€
18.07 – 23.07.2017.HOTEL 3*3ND149€139€
22.08 – 27.08.2017.HOTEL 3*3ND149€139€
doplata za 1/1 sobu – 40€

FAKULTATIVNI IZLETI

 • San Marino i tržni centar – 20€
 • Italija minijatura – 20€
 • minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultativih izleta je podložna promeni prema uslovima agencije – ino partnera.

NAČIN PLAĆANJA: Cena aranžmana je izražena u EUR. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

 • Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
 • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Ovlasceni subagent : Fun Travel Agency, Paracin

Organizator putovanja: Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja BELVI TRAVEL.

Print Friendly, PDF & Email

Obavezno pogledajte